«Το πρόγραμμά μου είναι χαοτικό. Σηκώνομαι το πρωί και τρέχω στη σχολή για να βγάλω τη χορογραφία για τη δοκιμασία της Κυριακής. Ακολουθεί πεντάωρη πρόβα. Θα κάνουμε τα γυρίσματα για το “Dancing” και βρίσκω λίγο χρόνο στη διαδρομή από το στούντιο μέχρι τη σχολή που διδάσκω για να μιλήσω στο τηλέφωνο.
Οπως τώρα. Διδάσκω από τις 8 το απόγευμα ως τις 11 το βράδυ». Της αρέσει. Λάθος. Το λατρεύει. Μεγάλωσε στην Κρήτη. Ηρθε στην Αθήνα από το Ηράκλειο για σπουδές. Τελείωσε το Πολυτεχνείο - είναι απόφοιτος της σχολής Χημικών Μηχανικών. Δούλεψε ως χημικός μηχανικός μόνο για τις ανάγκες της πρακτικής της σε φαρμακευτική.
Ανέκαθεν ήταν αθλητικός τύπος. Μικρή έκανε ενόργανη στον Φιλαθλητικό Σύλλογο. «Εμαθα τι σημαίνει πειθαρχία από μικρή. Επίσης, έχω συνηθίσει τις προπονήσεις. Και με το φαγητό υπήρξα τυχερή. Δεν ήμουν λαίμαργη. Με τα γλυκά δεν έχω καμία πειθαρχία. Φρόντιζα πάντα να έχω κάνει τα μαθήματά μου ώστε να μη χάσω καμία προπόνηση». Παράλληλα με το Πολυτεχνείο γράφεται, τυχαία, στη σχολή Galena’s Dance Studios. «Μπορεί μικρότερη να με κέρδιζε το περιτύλιγμα. Τα ρούχα μιας χορεύτριας, η λάμψη.
Μετά είδα ότι ο χορός σε ξεκουράζει, σε χαλαρώνει, σε κάνει πιο χαρούμενο. Χαίρομαι απίστευτα όταν βλέπω τους μαθητές μου να φεύγουν χαρούμενοι», λέει.
Πώς βρέθηκε στο «Dancing»; «Πάλι τυχαία. Ημουν σχετικά μικρή, 22 χρονών, δούλευα λίγα χρόνια ως δασκάλα χορού. Εννοείται ότι έβλεπα το αμερικάνικο “Dancing”. Οταν μας ενημέρωσε η Γκαλένα Βελίκοβα ότι ξεκινά αυτό το project, ετοίμασα το βιογραφικό μου και χορογραφία και δήλωσα συμμετοχή στο casting.
Δεν είχα ιδιαίτερη πίστη ότι θα με πάρουν. Είχα άγχος. Και ήταν πάρα πολλοί οι χορευτές στο casting. Φανταστείτε ότι είχα βγάλει εισιτήρια και είχα κλείσει ξενοδοχεία για ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Ηταν η εκδρομή που ετοίμασε το έτος μου στο Πολυτεχνείο. Δεν πήγα ποτέ στη Νέα Υόρκη. Με πήραν στο “Dancing with the stars”. Ακόμη το χρωστάω στον εαυτό μου να κάνω αυτό το ταξίδι».
Αναμνήσεις από το DWTS
Τι θυμάται έντονα από αυτά τα πέντε χρόνια στο «Dancing with the stars»; «Την πρώτη χρονιά χόρευα με τον Δημήτρη Βλάχο. Δεν είχαμε καμία επίγνωση. Χαιρόμασταν τόσο γι’ αυτό που συμβαίνει. Το μοναδικό μου άγχος ήταν απέναντι στην κάμερα. Δεν υπήρχε καθόλου ανταγωνισμός και γελάγαμε πολύ με τον Δημήτρη. Καλά τα είχαμε πάει, φτάσαμε στην τελική εξάδα. Στο δεύτερο “Dancing” χόρευα με τον Κώστα Μαρτάκη. Ανέβηκε το επίπεδο. Καταφέραμε να φτάσουμε στον τελικό από εκεί που δεν το περιμέναμε. Ο Κώστας κάθε Κυριακή έλεγε “πάμε να το χαρούμε γιατί μάλλον φεύγουμε”.
Την τρίτη χρονιά ήμουν με τον Σπύρο Σούλη που θεωρούνταν φαβορί. Είχε όμως την ατυχία να έχει απέναντί του την Ντορέττα Παπαδημητρίου. Κάθε χρόνο οι διαγωνιζόμενοι είναι αυτοί που ανεβάζουν το επίπεδο και αναγκαστικά γίνονται πιο απαιτητικές οι χορογραφίες. Ο κόσμος σιγά-σιγά μαθαίνει να ξεχωρίζει τι είναι εντυπωσιακό και τι να περιμένει. Με τον Ησαΐα Ματιάμπα ήταν μια φανταστική χρονιά. Κανείς δεν πίστευε ότι ο Ησαΐας μπορεί να χορέψει. Κανείς δεν περίμενε ότι θα φτάσει στον τελικό. Χάρηκα γιατί βοήθησα κι εγώ να βγούμε νικητές. Φέτος, με τον Χρήστο Σπανό το παλεύουμε. Σίγουρα δεν είναι όπως η Μορφούλα. Αλλά προσπαθεί αρκετά στις προπονήσεις και δεν έχουμε πάρει κακές βαθμολογίες». Είναι μια αυστηρή και απαιτητική δασκάλα; «Δεν είμαι τελειομανής. Θέλω απλά ο μαθητής μου να προσπαθεί. Να είναι έτοιμος να φτάσει στα όριά του. Δεν είμαι σίγουρα αυστηρή στα live. Εκεί μοιραία γίνονται λάθη. Ομως στις προπονήσεις θέλω ο άλλος να δίνει τον καλύτερο εαυτό του».
Tα λάθη
Τι λάθη έχουν συμβεί στη διάρκεια των live; «Θυμάμαι έντονα στο πρώτο “Dancing” τον Δημήτρη Βλάχο να με κοιτάει με γουρλωμένα μάτια γιατί είχε ξεχάσει τη χορογραφία. Σε ένα live με τον Κώστα Μαρτάκη χόρευα με χτυπημένο πόδι. Με τον Σπύρο Σούλη έφαγα τούμπα πάνω στη σκηνή. Και με τον Χρήστο πέσαμε φέτος στο δεύτερο live. Μόνο με τον Ησαΐα δεν είχε συμβεί κάτι αξιομνημόνευτο. Συμβαίνουν αυτά, είναι συνηθισμένο πράγμα οι πτώσεις και οι μελανιές από τα ατυχήματα. Ποτέ δεν ένιωσα όμως ότι κινδυνεύω».
Με τον Ησαία Ματιάμπα
Πώς άλλαξε τη ζωή της η συμμετοχή της στο «Dancing»; «Επαγγελματικά μόνο καλό μου έκανε. Τα περισσότερα παιδιά, όταν άκουγαν χορό, σκέφτονταν μόνο το μπαλέτο. Τώρα ενδιαφέρονται να μάθουν λάτιν χορούς. Εχω πολλές παραστάσεις, κάνω πολλά events. Γενικά δουλεύω περισσότερο - ο χορός έγινε πιο δημοφιλής μέσω του παιχνιδιού. Κάνω μαθήματα σε πιτσιρίκια 3,5 ετών αλλά και σε εφήβους που θέλουν να πάρουν πτυχίο επαγγελματικό. Οσο για την αναγνωρισιμότητα, δεν τη διακρίνω σε μεγάλο βαθμό. Χαίρομαι όταν θα μου μιλήσουν στο σούπερ μάρκετ».
Σίγουρα πάντως άλλαξε η προσωπική της ζωή, αφού γνώρισε τον σύντροφό της μέσα στον ANT1. «Η αλήθεια είναι ότι είμαι τρία χρόνια μαζί με τον σύντροφο της ζωής μου, τον σκηνοθέτη του “Πρωινού” της Φαίης και του Γιώργου και της εκπομπής “Με Αγάπη” που παρουσιάζει η Μαρί Κυριακού. Ωστόσο τον Κώστα (σ.σ.: Τριπύλα) τον γνώρισα τυχαία σε διακοπές καλοκαιρινές. Ηταν σύμπτωση ότι βρισκόμαστε στον ίδιο χώρο. Χρόνο για προσωπική ζωή έχω μετά τις 10 το βράδυ».
Με τον Σπύρο Σούλη
Ερχονται γυναίκες στη σχολή που τις ζητούν να αποκτήσουν σώμα σαν το δικό της; «Εχω αδυνατίσει το τελευταίο διάστημα, αλλά πράγματι περνάω σχεδόν 10 και παραπάνω ώρες σε προπονήσεις και μαθήματα. Ο χορός για μια κυρία που μπορεί να χορεύει δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός χόμπι και άσκησης. Ερχονται άπειρες κοπέλες λέγοντας “βαριέμαι το γυμναστήριο” και μετά από τρεις μήνες βλέπω ότι αλλάζει η στάση του σώματός τους και η γραμμή του ποδιού τους γίνεται πιο ντελικάτη, πιο κομψή».
Πιστεύει ότι θα κερδίσει ξανά τον διαγωνισμό; «Είμαι ήδη ευχαριστημένη που φτάσαμε ως εδώ. Εχω μάθει να προσπαθώ να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα, να κάνω την καλύτερη πρόβα. Το τελικό αποτέλεσμα στηρίζεται στην ψηφοφορία του κοινού - και στην τύχη. Μόλις τελειώσει το “Dancing” θέλω να κάνω μια εκδρομή. Ενα ταξίδι. Να δω τους γονείς μου στην Κρήτη».