Έρχεται και το «Grelapse» μετά το «Grexit»

Έρχεται και το «Grelapse» μετά το «Grexit»

Νέες λέξεις στο... διεθνές λεξιλόγιο για να αναφέρεται ο Τύπος στην κατάσταση στην Ελλάδα

Έρχεται και το «Grelapse» μετά το «Grexit»
Grexit, Grecovery και τώρα Grelapse. Νέα ήθη, νέες συνήθειες, νέο λεξιλόγιο στη ζωή των Ελλήνων που από την  απειλή της εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή, πέρασε μέσω οδυνηρών περικοπών παντού, στην επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος για πρώτη φορά από την εποχή της ΟΝΕ. 
Από το Grexit δηλαδή που ευαγγελίζονταν όλοι οι ξένοι με κορύφωση το 2012, στο Grecovery, την ανάδυση της ελληνικής οικονομίας στην επιφάνεια.

Ήταν αρκετή η πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να επισπεύσει τις πολιτικές εξελίξεις με την ανακοίνωση υποψηφίου Προέδρου για να «τρομάξουν» οι αγορές, με πρώτη τη δική μας. Και μοιραία έρχεται σήμερα η Goldman Sachs για να μας πει εν ολίγοις ότι η αλλαγή στο πολιτικό status quo της χώρας, ενέχει τον κίνδυνο να διακοπεί η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών απ' την ΕΚΤ, απειλώντας να βυθίσει τη χώρα στην υποτροπή: στο περίφημο Grelapse (σύνθεση των λέξεων Greece + Relapse).



Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο
Κλείσιμο
newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή