ΓΣΕΕ: «Καπνός» 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης τα 5 χρόνια της κρίσης

ΓΣΕΕ: «Καπνός» 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης τα 5 χρόνια της κρίσης

Στον αντίποδα διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων εργάζονται με μερική απασχόληση αορίστου διάρκειας

ΓΣΕΕ: «Καπνός» 500.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης τα 5 χρόνια της κρίσης
Για απώλεια 500.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης την πενταετία 2010-2014 κάνει λόγο η έκθεση της ΓΣΕΕ για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστεί όπως κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια έρευνα καταγράφεται και το γεγονός ότι διπλασιάστηκε ο αριθμός των μερικώς απασχολουμένων.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την έκθεση της συνομοσπονδίας η σχεδιαζόμενη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας όπως αυτή συζητείται στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις δεν πρέπει να είναι μέρος της πολιτικής αντιμετώπισης της ανεργίας.

Συγκεκριμένα: 

- ο αριθμός των μισθωτών με την τυπική εργασιακή σχέση μειώθηκε κατά 492.300 και σε ποσοστό 21,3%, ενώ σχεδόν τα 2/3 της εν λόγω μείωσης αφορούν άνδρες.

- ο αριθμός των προσωρινώς απασχολουμένων μειώθηκε κατά το 1/4 ή κατά 82.200 μισθωτούς, από τους οποίους το 88% αφορούσε συμβάσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης (71,8 χιλιάδες), κυρίως γυναικών. 

- στον αντίποδα διπλασιάστηκε ο αριθμός όσων εργάζονται με μερική απασχόληση αορίστου διάρκειας (83.250 άτομα και 90%), με τις γυναίκες να συμμετέχουν στην εν λόγω αύξηση σε ποσοστό 57%.

Τα στοιχεία αυτά έρχονται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων του συστήματος Εργάνη που έδειξαν μεγάλη μείωση της απασχόλησης τον Ιούλιο λόγω capital controls καθώς καταγράφηκε αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 16.658 θέσεις εργασίας για πρώτη φορά μέσα στο έτος. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης