Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν ελαφρύ εξοπλισμό που αποτελείται από αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια trekking και ελαφρύ συμβατικό ντύσιμο ανάλογο της εποχής
Πεζοπορία και ξενάγηση στο Πεντελικό θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουνίου. Η διαδρομή (μήκους 2.73χιλιομέτρων) κινείται σε ένα καταπράσινο τοπίο σε έδαφος με μικρή κλίση και δίχως μεγάλη υψομετρική διαφορά. Κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας, θα γίνουν 4 στάσεις για ξενάγηση αλλά και για ν’ απολαύσουμε τη φύση καθώς και την όμορφη θέα προς τη θάλασσα:
-Η πρώτη στάση θα είναι στο εκκλησάκι Προφήτης Ηλίας,
-Η δεύτερη στάση στο εκκλησάκι Άγιος Νικήτας και
-Η τρίτη στάση στο εκκλησάκι Άγιος Λουκάς Πεντέλης, όπου υπάρχει και πηγή με πόσιμο νερό.
Κλείσιμο
Η ξενάγηση στα εκκλησάκια και την ιστορία τους θα γίνει από βυζαντινολόγους/μέλη της Εφορίας Αρχαιοτήτων.
Η πεζοπορία θα καταλήξει στο Ανοιχτό Μουσείο Λατομικής Τέχνης και αναψυχής «Αλούλα». Εκεί, παλιοί λατόμοι αλλά και η γλύπτρια τοπίου και υπεύθυνη για τη μετατροπή του παλιού λατομείου σε ανοιχτό μουσείο κα. Νέλλα Γκόλαντα θα παρουσιάσουν το έργο το οποίο παρουσιάστηκε στην 1η Biennale τοπίου της Βαρκελώνης για το βραβείο Rosa Barba 2000 ως φιναλίστ.
Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν ελαφρύ εξοπλισμό που αποτελείται από αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια trekking και ελαφρύ συμβατικό ντύσιμο ανάλογο της εποχής. Θα προτείναμε να κουβαλούν μαζί τους και ένα μικρό σακίδιο με νερό ή και πρόχειρη τροφή.
Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι προσιτή σε όλους αρκεί να υπάρχει ένα καλό επίπεδο υγείας.
Εκκίνηση: Ωρα 8:00π.μ τέρμα οδού Αμαδρυάδων
Τερματισμός : Μουσείο Ανοιχτής Λατομικής Τέχνης «Αλούλα» και επιστροφή μέσω των οδών Μαγνησίας και Χλωρίδων στο σημείο εκκίνησης.
Πληροφορίες: 6980577618
Υπό την αιγίδα του Δήμου Διονύσου
Με την στήριξη του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού
Διοργάνωση: ΠΕΝΤΕΛΗ 2.0 Social Polis
Συμμετέχοντας ενεργά στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής και βιώσιμης οικονομίας, η Bright Group βοηθά επιχειρήσεις και φορείς να προσαρμοστούν στις νέες τάσεις της παγκόσμιας αγοράς.
Αναγνωρίζοντας την αξία του ποδηλάτου ως μέσου αθλητισμού και βιώσιμης μετακίνησης, η ΔΕΗ στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά τον ΔΕΗ Tour Of Hellas, ως ονομαστικός και μεγάλος χορηγός του αγώνα