Έπιασαν ιερόσυλο που έκλεβε εικονίσματα

Έπιασαν ιερόσυλο που έκλεβε εικονίσματα

Στα ίχνη του ιερόσυλου οδήγησε η έρευνα για την κλοπή μίας εικόνα που απεικόνιζε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο 

Έπιασαν ιερόσυλο που έκλεβε εικονίσματα
     Προσωπική συλλογή από… κλεμμένες θρησκευτικές εικόνες τις οποίες άρπαζε από εκκλησίες είχε δημιουργήσει ένας 62χρονος Έλληνας που εντοπίστηκε από την έρευνα των αστυνομικών του τμήματος Χαλανδρίτσας στην Πάτρα.

        Στα ίχνη του ιερόσυλου οδήγησε η έρευνα για την κλοπή μίας εικόνα που απεικόνιζε τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο από το εξωτερικό μέρος της ομώνυμης εκκλησίας στη Χρυσοπηγή Αχαΐας, στα μέσα του περασμένου Μαΐου. Η κλεμμένη εικόνα βρέθηκε στο σπίτι του δράστη όταν έγινε έρευνα, αλλά δεν ήταν η μόνη!

        Μαζί με αυτήν κατασχέθηκαν άλλες πέντε θρησκευτικές εικόνες την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και εξετάζεται από ποιες εκκλησίες τις είχε κλέψει. Ο 62χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που για διακεκριμένη κλοπή, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες κλοπές. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή