Η κοιλάδα των Τεμπών θα μείνει κλειστή την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Απριλίου, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, προκειμένου να διεξαχθούν οι εργασίες της απαραίτητης εξαμηνιαίας συντήρησης των βράχων της περιοχής από την «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Π.Α.Θ.Ε.), από τον κόμβο της Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση του Στομίου.
Προς Θεσσαλονίκη
Σύμφωνα με τις οδηγίες της Αστυνομίας, τα ΙΧ επιβατικά καθώς και τα φορτηγά έως 3,5 τόνους που κατευθύνονται προς Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης και θα συνεχίζουν στην επαρχιακή οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας - Μικρού Ελευθεροχωρίου και από εκεί είτε θα κατευθύνονται μέσω Ε.Ο Ελασσόνας – Αγ. Δημητρίου – Κατερίνης και θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε., είτε θα κατευθύνονται μέσω Κοζάνης στην Εγνατία οδό και στη συνέχεια θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε. στο Κλειδί Ημαθίας.
Προτείνεται και εναλλακτική διαδρομή από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας - Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας –Τρικάλων – Καλαμπάκας - Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό η, από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης όπου θα συνεχίζουν στην Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας –Κοζάνης - Εγνατία οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος κλειδί Ημαθίας.