Σε πυρετώδεις ρυθμούς εργάζονται από το περασμένο Σάββατο τα σφαγεία της Κύπρου προκειμένου να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση στην αγορά, για το Πάσχα.
Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Τομέα Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Ρ. Παπαδόπουλος, η εντατικοποίηση των σφαγών άρχισε από το περασμένο Σάββατο.
«Τα σφαγεία άρχισαν να σφάζουν εντατικά 15-17 ώρες την ημέρα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνοντας ότι «οι έλεγχοι είναι συνεχείς και με κάθε αυστηρότητα ώστε να έχουμε ασφαλή προϊόντα ζωικής προέλευσης στην αγορά».
Ανέφερε ότι οι έλεγχοι εδώ και μια εβδομάδα έχουν εντατικοποιηθεί τόσο στην αγορά, κρεοπωλεία, υπεραγορές όσο και σε εγκαταστάσεις παραγωγής τροφίμων ζωικής προέλευσης όπως εργαστήρια κοπής.
Οι έλεγχοι, εξήγησε, γίνονται τόσο σε ζώα πριν και μετά την σφαγή, ενώ διενεργούνται και εργαστηριακοί έλεγχοι. Εκτός από το κυπριακό κρέας, οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν και κοινοτικό κρέας αν επιθυμούν, το οποίο αναμένεται, όπως είπε ο κ. Παπαδόπουλος ότι θα εισαχθεί αύριο.