Η χαλαζόπτωση, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έπληξε 5000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ολική καταστροφή
Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε το απόγευμα της Κυριακής την ευρύτερη περιοχή της Δολίχης στην Ελασσόνα.
Η χαλαζόπτωση, που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, έπληξε 5000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ολική καταστροφή σε σιτηρά, καπνά, αμύγδαλα, αμπέλια, μήλα, πατάτες και καλαμπόκια.
Δυο χείμαρροι πλημμύρισαν με αποτέλεσμα αγροτικοί δρόμοι να καταστραφούν καθώς και η πρόσβαση σε 10 περίπου κτηνοτροφικές μονάδες. Ζημιές υπάρχουν και σε σπίτια, ενώ πνίγηκαν και αιγοπρόβατα.
Το πρωί μηχανήματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα μεταβούν στη Δολίχη για να αποκαταστήσουν τις προσβάσεις στο αγροτικό δίκτυο, ενώ κλήθηκε και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για να αποτιμήσει το μέγεθος της ζημιάς.
Η ΑΒ Βασιλόπουλος μας συνδέει καθημερινά με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα – Πού θα βρούμε γαλακτοκομικά φτιαγμένα με ντόπιο, φρέσκο γάλα και πολλή φροντίδα.
Η Εθνική Ασφαλιστική ενισχύει την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας με 12 ειδικά οχήματα για την αποτελεσματικότερη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων και έκτακτων αναγκών στην περιοχή