Την προφυλάκιση των πέντε Τούρκων υπηκόων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της ηρωίνης αποφάσισαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτής και εισαγγελέας.
Οι συλληφθέντες φέρονται να αρνήθηκαν όλοι τις κατηγορίες και να προέβαλαν ο καθένας διαφορετικούς λόγους και ισχυρισμούς.
«Ο πελάτης μου που είναι Ελληνοτούρκος, ενεπλάκη στην υπόθεση ως διερμηνέας ενός εκ των συγκατηγορουμένων που είναι παλαιός οδηγός φορτηγού και είχε ανάγκη διεκπεραίωσης υποθέσεών του», είπε ο ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του βρέθηκε προς εκπλήξεως στην υπόθεση, καθώς εκλήθη μόνο για τη διεκπεραίωση σύστασης κάποιας εταιρείας στο Βέλγιο, η οποία επρόκειτο να έχει εδώ νόμιμες δραστηριότητες.
Εκτίμησε ακόμη ότι οι ανακριτικές ενέργειες οι οποίες έπονται, είναι πολύ ουσιώδεις, όπως το άνοιγμα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και η διερεύνηση κάποιων κινητών τηλεφώνων που θα αποδείξουν ακριβώς ποιοι γνωρίζονταν με ποιους και η αλήθεια, όπως δήλωσε, θα διαφανεί.
Άλλος συνήγορος ανέφερε ότι ο πελάτης του ισχυρίστηκε στην απολογία του ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή και πως είχε έρθει μια ημέρα πριν από την επιχείρηση για να επισκεφθεί έναν φίλο του από τους συλληφθέντες που είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Είπε, μάλιστα, ότι συνελήφθη ως συνεπιβάτης σε ένα από τα οχήματα που μετέφεραν την ηρωίνη και ότι οι κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν πει στον πελάτη του ότι θα μετέφεραν κάποια τρόφιμα και νερά σε μια αποθήκη στο Κορωπί.
Σημειώνεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη προφυλακιστεί ένας ο 40χρονος Έλληνας εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και ο σύντροφός της, ενώ την Παρασκευή θα απολογηθεί επίσης ο 29χρονος Αλβανός υπήκοος ο οποίος φέρεται να είχε λάβει μηνύματα στο κινητό του από τον 15χρονο ανήλικο γιο του εφοπλιστή -που επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.