Ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στην καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών αποδείχθηκαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών Βέροιας, που εξιχνίασαν ταυτόχρονα δυο υποθέσεις. Μάλιστα, σε μια από αυτές έφτασαν ως την Θεσσαλονίκη για να συλλάβουν έναν Αλβανό με μεγάλη ποσότητα χασίς.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν την κατοικία του 29χρονου αλλοδαπού και, όταν τον είδαν να βγαίνει «φορτωμένος» με μια αεροστεγώς κλεισμένη συσκευασία που είχε μέσα 518 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τον συνέλαβαν. Σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι, βρήκαν προσεκτικά κρυμμένες άλλλες έξι αεροστεγείς συσκευασίες με δυο κιλά και 862 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, δυο νάιλον σακούλες με άλλα 440 γραμμάρια και ένα γυάλινο βάζο με 360 γραμμάρια!
Τα πάνω από τέσσερα κιλά χασίς κατασχέθηκαν και ο Αλβανός, που βρίσκεται παράνομα στην χώρα, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα για κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
*** Η δεύτερη σύλληψη έγινε μέσα στην Βέροια, όπου οι αστυνομικοί της Δίωξης έκαναν έλεγχο στο σπίτι ενός 47χρονου Έλληνα και ανακάλυψαν κρυμμένες 17 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 333 γραμμαρίων, μία ηλεκτρονική ζυγαριά με υπολείμματα χασίς και1.200 ευρώ που προέρχονταν από την πώληση του παράνομου εμπορεύματος. Ο 47χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.