Πατάτες με σέλινο

Πατάτες με σέλινο

Μια παραδοσιακή συνταγή από τα χωριά της Τρίπολης. Αν και η βάση του φαγητού, η πατάτα και το σέλινο, υπάρχει σε αφθονία στους φθινοπωρινούς κήπους της περιοχής, η κάθε νοικοκυρά μπορεί να προσθέσει και άλλα εποχικά λαχανικά.

Πατάτες με σέλινο
Πατάτες με σέλινο
Από τη Γεωργία Κοφινά

 

Υλικά για 6 άτομα:


  • 1½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 500γρ. σέλινο με λεπτά κλωνάρια
  • 2 κρεμμύδια μέτρια, τριμμένα στον τρίφτη
  • 250γρ. ντομάτα φρέσκια, χοντροκομμένη
  • ½ φλιτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας διαλυμένη σε ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • χυμό από ½ λεμόνι
  • αλάτι, πιπέρι
Κλείσιμο

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb


 

Χωρίζετε το σέλινο στα κλωνάρια του διατηρώντας το μήκος τους. Τα ζεματίζετε σε βραστό νερό για 3 λεπτά και τα στραγγίζετε.

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί. Προσθέτετε την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.

Ρίχνετε τις πατάτες, το σέλινο και αρκετό ζεστό νερό ώσπου να σκεπαστούν οι πατάτες. Σιγοβράζετε το φαγητό για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Προσθέτετε το λεμόνι τα τελευταία 3 λεπτά του βρασίματος.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό, συνοδεύοντάς το με τυρί και καλό χωριάτικο ψωμί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή