
Αρνίσια σουβλάκια με ταχίνι και πορτοκάλι
Αρνίσια σουβλάκια με ταχίνι και πορτοκάλι
Αρνίσια σουβλάκια με γιορτινό χαρακτήρα και έντονο άρωμα πορτοκαλιού.

Από την Τina Webb
Υλικά για 4 άτομα:
600γρ. αρνί ψαχνό από μπούτι ή χεράκι, κομμένο σε κύβους
100γρ. ταχίνι
2 μέτρια πορτοκάλια
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας καυτερές πιπεριές (τσίλι), ψιλοκομμένες
4 μεσαίες αραβικές πίτες
150γρ. ρόκα
100γρ. βαλεριάνα
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Food Styling: Tina Webb
Στύβετε τα πορτοκάλια και ανακατεύετε έξι κουταλιές από το χυμό με το ελαιόλαδο και τα τσίλι. Μαρινάρετε το κρέας σ’ αυτό το μίγμα για 4-5 ώρες.
Ετοιμάζετε το ντιπ: χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Περνάτε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15-20 λεπτά, αλείφοντάς το πού και πού με τη μαρινάδα.
Ψήνετε τις πίτες και τις ανοίγετε σαν «τσέπες». Τις αλείφετε με λίγο ντιπ ταχινιού και τις γεμίζετε με λίγη σαλάτα ρόκα - βαλεριάνα.
Ακουμπάτε τα σουβλάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε.
Στύβετε τα πορτοκάλια και ανακατεύετε έξι κουταλιές από το χυμό με το ελαιόλαδο και τα τσίλι. Μαρινάρετε το κρέας σ’ αυτό το μίγμα για 4-5 ώρες.
Ετοιμάζετε το ντιπ: χτυπάτε ελαφρά το ταχίνι με τον υπόλοιπο χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Περνάτε το κρέας σε σουβλάκια, το αλατοπιπερώνετε και το ψήνετε σε γκριλ για 15-20 λεπτά, αλείφοντάς το πού και πού με τη μαρινάδα.
Ψήνετε τις πίτες και τις ανοίγετε σαν «τσέπες». Τις αλείφετε με λίγο ντιπ ταχινιού και τις γεμίζετε με λίγη σαλάτα ρόκα - βαλεριάνα.
Ακουμπάτε τα σουβλάκια πάνω στη σαλάτα και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα