Σφουγγάτο ή φουρτάλια; Και τα δυο!

Σφουγγάτο ή φουρτάλια; Και τα δυο!

Η φουρτάλια “παντρεύεται” με το σφουγγάτο και μας δίνουν μια ομελέτα φούρνου χορταστική και πεντανόστιμη, που ξεχειλίζει αρώματα και γεύσεις από τις Κυκλάδες.

Σφουγγάτο ή φουρτάλια; Και τα δυο!
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Παίρνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με μεταλλικά τελειώματα. Ρίχνετε το ελαιόλαδο και, μόλις, ζεσταθεί ρίχνετε τα κομμάτια λουκάνικου. Τα γυρίζετε δυο τρεις φορές μέσα στο καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα αποσύρετε από το λάδι και τα κρατάτε στην άκρη.
Βήμα 2
Ρίχνετε στο τηγάνι τις τριμμένες πατάτες με τα κρεμμύδια και τα ανακατεύετε με ξύλινο κουτάλι. Σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και περιμένετε να σιγοψηθούν οι πατάτες για 10 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το τηγάνι και προσθέτετε τα κολοκυθάκια. Ξανασκεπάζετε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια.
Βήμα 3
Σε ένα λεκανάκι χτυπάτε τα αβγά με το γάλα και το τριμμένο τυρί. Αλατοπιπερώνετε.

Δείτε τα υλικά και όλα τα βήματα της συνταγής στο Olivemagazine.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή