Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους

Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους

Δύο παιδιά σε καταυλισμό των Ρομά έχουν μολυνθεί από λεϊσμανίαση

Πάτρα: Κρούσματα Καλαζάρ σε ανθρώπους
Υγειονομική βόμβα απειλεί όλη την Πάτρα με πρώτη την περιοχή του Ρηγανόκαμπου στην οποία πριν από λίγο καιρό καταγράφηκαν δυο περιπτώσεις μόλυνσης παιδιών με λεισμανίαση.

Παρά την διάγνωση οι αρχές κράτησαν κρυφό το σχετικό έγγραφο που έχει σταλεί προς κάθε εμπλεκόμενο η Διεύθυνση υγείας. Τα περιστατικά καταγράφηκαν στο καταυλισμό των Ρομά στην περιοχή  του Ρηγανόκαμπου.

Να σημειωθεί πως η λεϊσμανίαση μεταδίδεται στον άνθρωπο μέσω παρένθετου φορέα όπως από τσίμπημα σκνίπας. Στο ίδιο έγγραφο της Διεύθυνσης Υγείας το οποίο κρατήθηκε μυστικό από τις αρχές επισημαίνεται η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προκειμένου η συγκεκριμένη περιοχή να πάψει ν’ αποτελεί απειλεί για τη δημόσια υγεία καθώς διαπιστώθηκα πως αποτελεί ποικιλόμορφη εστία μόλυνσης.

πηγή: patrastimes
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε Επίσης