Ιταλία: Διασπάται το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Διασπάται το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Απόψε συνάντηση των 26 «ανταρτών» -Υπό τις εντολές του Αντζελίνο Αλφάνο


Ιταλία: Διασπάται το κόμμα του Μπερλουσκόνι

Λίγες ώρες από την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνει ανάσα ζωής στην κυβέρνηση του Ιταλού πρωθυπουργού, Ενρίκο Λέτα, και φέρνει έναν αέρα ισορροπίας στο κλίμα αστάθειας που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες, η κεντροδεξιά αντιμετωπίζει το απόλυτο χάος.

Πριν την απόφαση-έκπληξη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι να στηρίξει τον Ιταλό πρωθυπουργό, περίπου 20 «αντάρτες» είχαν εκφράσει την πεποίθησή τους να του γυρίσουν την πλάτη και να βρεθούν στο πλευρό του Λέτα.

Ωστόσο, η ντρίμπλα του ευφυέστατου Μπερλουσκόνι τους παγίδευσε, με αποτέλεσμα για αρκετές ώρες να μη γνωρίζει κανείς τις επόμενες κινήσεις τους.

Ο ίδιος ο Ρομπέρτο Φορμιγκόνι, ένας από τους αποστάτες-κλειδιά, δήλωσε πως θα χρειαζόταν χρόνος μέχρι να αποφασιστεί το μέλλον των βουλευτών του Λαού της Ελευθερίας.

Κλείσιμο

Οι 26 «αντάρτες» τελικά αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το κόμμα και να σχηματίσουν μία νέα κοινοβουλευτική ομάδα, για τον σχηματισμό της οποίας αρκούν 20 βουλευτές.

Ανάμεσά τους δε θα μπορούσαν να μην είναι ο Αντζελίνο Αλφάνο, πρώην πουλέν του Μπερλουσκόνι και γραμματέας του Pdl, ο Φαμπρίτζιο Τσικίτο, η Νούντζια Ντε Τζιρόλαμο, ο Βιντσέντζο Γκαρόφαλο, η Μπεατρίτσε Λορεντζίν και άλλοι.

Παρότι νωρίτερα είχε κυκλοφορήσει πως η ομάδα θα ονομάζεται «Ραντικάλι», σύμφωνα με νεότερα δημοσιεύματα δεν έχει αποκαλυφθεί το όνομα.

Απόψε πάντως οι «Αλφιάνοι» πρόκειται να συναντηθούν για να αποφασίσουν αν θα γεννηθεί αυτόνομη ομάδα και στη Γερουσία, ενώ όπως υποστηρίζουν «είμαστε και θα παραμείνουμε στην κεντροδεξιά».

 

 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης