Κάποτε για Τούρκους ήταν ένα όνειρο, ένας στόχος, όμως πλέον η ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαική Ένωση φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ελκυστικό σενάριο.
Σύμφωνα με μελέτη του τουρκικό-ευρωπαικού Εκπαιδευτικού και Επιστημονικού Ερευνητικού Ιδρύματος Tavak, όλο και λιγότεροι Τούρκοι θέλουν ένταξη στην ΕΕ. Από την άλλη οι θετικές γνώμες αυξήθηκαν μόλις 1% σε σύγκριση με το 2012, ενώ τα τελευταία ρόνια η πτώση του ενδιαφέροντος είναι σταθερή.
Σύμφωνα με το Ίδρυμα Tavak βασικός παράγοντας για την αρνητική του στάση απέναντι στην ΕΕ, είναι η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ και οι πολιτικές της.
Επίσης ανασταλτικός παράγοντας είναι και η ισλαμοφοβία, ο ρατσισμός και η τουρκοφοβία, προστίθεται στην έρευνα.
Οι δύο αυτές διακρίσεις αποτελούν μια σημαντική αναγνώριση της στρατηγικής πορείας του Ομίλου B&F, ο οποίος συνεχίζει να επενδύει με συνέπεια στην καινοτομία, στην ποιότητα, στη δημιουργικότητα και στη διαρκή εξέλιξη
Από τους ασπροπίνακες, στα μαθητικά lockers και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των αιθουσών διδασκαλίας: Tο πρόσωπο της εκπαίδευσης αλλάζει και μία ελληνική εταιρεία πρωτοπορεί.
Στους μήνες που απουσίασε από τη δουλειά της λόγω άδειας μητρότητας, η Κατερίνα Πετράκη παρακολούθησε από απόσταση μια αλλαγή που εξελισσόταν με ταχύτητα. Η Τεχνητή Νοημοσύνη άρχιζε να περνά από τη θεωρία στην πράξη, αποκτώντας θέση στην καθημερινότητα ολοένα και περισσότερων επαγγελμάτων. Αυτό που μέχρι πρότινος έμοιαζε με μια τεχνολογία του μέλλοντος, γινόταν σταδιακά μέρος του παρόντος.