Είναι μεγαλύτερο σε μήκος από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ - Όταν ολοκληρωθεί θα ζυγίζει περισσότερο από 600.000 τόνους
Στο νέρο έπεσε για πρώτη φορά την Τετάρτη στη Νότια Κορέα το σκάφος Prelude ιδιοκτησίας της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell.
Πρόκειται για ένα πλοίο-γίγας που όταν ολοκληρωθεί θα ζυγίζει περισσότερο από 600.000 τόνους με το μήκος του να είναι μεγαλύτερο από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ.
Σκοπός του είναι η μεταφορά φυσικού αερίου από το 2017 με τα σχέδια της εταιρείας να προβλέπουν τη δραστηριοποίησή του για περισσότερα από 25 χρόνια στη βορειοδυτική ακτή της Αυστραλίας.
Για την ακρίβεια, πάντως, το Prelude δεν μπορεί να θεωρηθεί ακριβώς πλοίο αφού για τη μετακίνησή του χρειάζεται τη βοήθεια ρυμουλκών.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με εκτιμήσεις το κόστος κατασκευής του αναμένεται να κυμανθεί ανάμεσα στα 10,8 και τα 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η Shell ετοιμάζει ήδη τα σχέδιά της για ένα ακόμη μεγαλύτερο σκάφος.
Η διάκριση αυτή επιβραβεύει τη δέσμευση της εταιρείας για ένα περιβάλλον όπου όλοι αισθάνονται ότι έχουν την ευκαιρία να εξελιχθούν, χωρίς αποκλεισμούς και προκαταλήψεις.