Κένυα: Τέσσερις νεκροί από επιθέσεις ενόπλων

Κένυα: Τέσσερις νεκροί από επιθέσεις ενόπλων

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες πυροβολούσαν επί 15 λεπτά

Κένυα: Τέσσερις νεκροί από επιθέσεις ενόπλων
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το βράδυ της Κυριακής από επίθεση ενόπλων στην Κένυα.

H επίθεση σημειώθηκε στις 20:30, ώρα Ελλάδος, σε προάστιο της Μομπάσα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας, που βρίσκεται στις ακτές του Ινδικού Ωκεανού.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Μομπάσα, Ρόμπερτ Κιτούρ, «άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους δύο, στο δήμο του Σοβέτο». Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι δράστες πυροβολούσαν επί 15 λεπτά.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι δύο, αλλά νοσοκομειακές πηγές τόνισαν ότι οι νεκροί είναι τέσσερις, καθώς οι δυο τραυματίες που μεταφέρθηκαν εκεί υπέκυψαν στα τραύματά τους. Ακόμη οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά των ενόπλων.

Κλείσιμο
Τα κίνητρα των δραστών παραμένουν άγνωστα, ενώ ο επικεφαλής της αστυνομίας δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια.

Στην περιοχή των ακτών της Κένυας δρουν τακτικά Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες της οργάνωσης Σαμπάμπ ως αντίποινα στη στρατιωτική δράση που έχει αναλάβει η Κένυα στη Σομαλία από τον Οκτώβριο του 2011. Από τα μέσα Ιουνίου έως σήμερα έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις τους τουλάχιστον 94 άνθρωποι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή