Έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου να σταματήσει το ανθρωπιστικό δράμα στο Ιράκ
Σε γραπτή του έκκληση ο ποντίφικας αναφέρει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να δραστηριοποιηθεί»
«Να σταματήσει το ανθρωπιστικό δράμα στο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη», καλεί με γραπτή του ανακοίνωση ο πάπας Φραγκίσκος, ενώ αναφέρθηκε και στον εξαναγκασμό σε μαζική φυγή των χριστιανών από τις εστίες τους.
Ο ποντίφικας τονίζει ότι «η διεθνής κοινότητα πρέπει να δραστηριοποιηθεί ώστε να προστατέψει όσους απειλούνται από την βία και να εξασφαλίσει την αποστολή βοήθειας σε όσους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους». Η γραπτή έκκληση του Φραγκίσκου απευθύνεται στην «συνείδηση όλων των πολιτών» και ζητά την στήριξη μέσω της προσευχής από όλους τους χριστιανούς.
Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού, ο πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι, «ο πάπας παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις ειδήσεις που φθάνουν από το βόρειο Ιράκ και οι οποίες αφορούν τον άμαχο πληθυσμό». Ο πατέρας Λομπάρντι συμπλήρωσε ότι «πλήττονται, ιδίως, οι χριστιανικές κοινότητες, αφού πρόκειται για έναν λαό που τρέπεται σε μαζική φυγή από τα χωριά του, εξαιτίας της μαζικής βίας που τις μέρες αυτές επικρατεί στην όλη περιοχή».
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους