Βρετανία: Χειρουργός απολύθηκε αφού έκανε «κατά λάθος» βαζεκτομή σε άντρα

Βρετανία: Χειρουργός απολύθηκε αφού έκανε «κατά λάθος» βαζεκτομή σε άντρα

Ο ασθενής είναι ακόμη σε θέση να αποκτήσει παιδιά με τεχνητή γονιμοποίηση, ωστόσο δεν θα τα καταφέρει ποτέ με φυσιολογικό τρόπο

Βρετανία: Χειρουργός απολύθηκε αφού έκανε «κατά λάθος» βαζεκτομή σε άντρα
Ένας άντρας εισήχθη στο νοσοκομείο για μια επέμβαση ρουτίνας, όμως ο γιατρός που ανέλαβε να τον χειρουργήσει του έκανε «κατά λάθος» βαζεκτομή! Ο γιατρός, όπως ήταν αναμενόμενο, σήμερα δηλώνει... άνεργος.

Ο γιατρός από λάθος του, τον υπέβαλε σε βαζεκτομή. Αυτό σημαίνει -για τον εν λόγω ασθενή- ότι παρόλο που είναι ακόμη σε θέση να αποκτήσει παιδιά με τεχνητή γονιμοποίηση, ωστόσο δεν θα τα καταφέρει ποτέ με φυσιολογικό τρόπο.

Κλείσιμο
Το τρομακτικό λάθος συνέβη όταν ο άνθρωπος βρέθηκε για μια μικρή επέμβαση στο Broadgreen, στο νοσοκομείο του Λίβερπουλ. Το νοσοκομείο ζήτησε «συγγνώμη» από τον ασθενή - αλλά τώρα είναι αργά! Ο ασθενής μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα από 100.000 λίρες ως αποζημίωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που σημειώνεται στο νοσοκομείο, αφού και ο ίδιος ο ο Δρ Peter Williams, διευθυντής στο νοσοκομείο Broadgreen, δήλωσε σχετικά: «Η ουρολογική κλινική μας φροντίζει περισσότερους από 4.000 ασθενείς ετησίως. Έχουμε εξαιρετικούς γιατρούς που αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες ουρολογικές περιπτώσεις. Τους τελευταίους 12 μήνες, πέντε σοβαρά επεισόδια συνέβησαν στην ουρολογική κλινική μας και αναφέρθηκαν στα αρμόδια όργανα. Είμαστε ακόμη στη διαδικασία της διερεύνησης. Δεν μπορώ να σχολιάσω τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών σε αυτό το στάδιο. Η ασφάλεια των ασθενών είναι πάντα η προτεραιότητά μας». 

Τέλος, να σημειωθεί πως η απολίνωση των σπερματικών πόρων (βαζεκτομή) είναι μια μικροεγχείριση, που γίνεται στον άνδρα και η οποία προκαλεί σίγουρη και αποτελεσματική αντισύλληψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης