Βίντεο: Πώς να... διπλασιάσετε ένα μικρό διαμέρισμα

Βίντεο: Πώς να... διπλασιάσετε ένα μικρό διαμέρισμα

Τα παν είναι ο τρόπος και όχι ο κόπος...

Βίντεο: Πώς να... διπλασιάσετε ένα μικρό διαμέρισμα
Τα παν είναι ο τρόπος και όχι ο κόπος. Στην περίπτωση λοιπόν που κάποιος ενδιαφέρεται, αυτή είναι η επιστημονική προσέγγιση για το πως μπορεί κάποιος να διπλασιάσει ή και να τριπλασιάσει τον ωφέλιμο χώρο ενός μικρού διαμερίσματος από τους αρχιτέκτονες του MIT.

Κλείσιμο


Πρόκειται για το project CityHome, το οποίο βασίζεται σε πολύ απλές ιδέες και στη χρήση της τεχνολογίας. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video, όλες οι απαραίτητες συσκευές, έπιπλα και ανέσεις (π.χ. κρεβάτι, τηλεόραση, γραφείο, κουζίνα, ντουλάπια κλπ.) βρίσκονται ενσωματωμένες σε ένα σύστημα που μπορεί να αλλάζει μορφή (διαθέτει εσωτερικούς μηχανισμούς) ανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη.



Κάθε τι που χρειάζεται ο ένοικος έρχεται στο προσκήνιο με προκαθορισμένες χειρονομίες, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από τις ενσωματωμένες κάμερες του συστήματος (π.χ. με μια κίνηση ανοίγει το κρεβάτι ή με κάποια άλλη το τραπέζι της κουζίνας).



Οι σχεδιαστές θα επιχειρήσουν να βρουν χρηματοδότες για να προχωρήσουν το project CityHome στην παραγωγή, αλλά δηλώνουν ότι χρειάζεται περαιτέρω σκέψη για επέκταση σε πιο πολύπλοκα συστήματα, όπως για παράδειγμα το μπάνιο.




Πηγή: newmoney.gr










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης