Ιράκ: Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει περισσότερους από 500 αιχμαλώτους

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει περισσότερους από 500 αιχμαλώτους

Στην πλειονότητά τους είναι στρατιώτες του ιρακινού στρατού - Εξηγήσεις ζητούν οι συγγενείς του

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές έχουν εκτελέσει περισσότερους από 500 αιχμαλώτους
Σε περισσότερους από 500 υπολογίζει το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιώματων τους αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους που έχουν εκτελεστεί από τους τζιχαντιστές από τον Ιούνιο.

Το HRW εκτίμησε ότι «560 με 770 άνδρες» σκοτώθηκαν, ενώ πρόσθεσε ότι «όλοι ή η πλειονότητα αυτών ήταν στρατιώτες του ιρακινού στρατού (που είχαν) αιχμαλωτιστεί».

Κλείσιμο
Η μη κυβερνητική οργάνωση βασίστηκε «σε πληροφορίες (που έλαβε από) έναν επιζώντα και από την ανάλυση των βίντεο και των δορυφορικών εικόνων (οι οποίες) επιβεβαίωσαν την ύπαρξη ακόμη τριών τοποθεσιών μαζικών εκτελέσεων, γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό τους συνολικά σε πέντε».

Συγγενείς των αγνοούμενων ιρακινών στρατιωτών εισέβαλαν χθες Τρίτη στο κοινοβούλιο στη Βαγδάτη ζητώντας να ενημερωθούν για την τύχη τους και πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία.

Εξάλλου σήμερα οι ιρακινοί βουλευτές συζήτησαν για το θέμα των αγνοούμενων στρατιωτών στο κοινοβούλιο και υπέβαλαν ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα στον υπουργό Άμυνας της χώρας. Συγγενείς των αγνοούμενων ήταν παρόντες στη συνεδρίαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης