Οι επίλεκτες στρατιωτικές δυνάμεις της Βαγδάτης εισήλθαν το πρωί στην πόλη Φαλούτζα για να εκδιώξουν τις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από τον τζιχαντιστικό θύλακα που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 50 χιλιομέτρων δυτικά της ιρακινής πρωτεύουσας, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής της ιρακινής επίθεσης.
«Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί την επίθεση στη Φαλούτζα», ανακοίνωσε ο Σαμπάχ-αλ Νομάν, εκπρόσωπος των επίλεκτων ιρακινών αντιτρομοκρατικών δυνάμεων. Οι ιρακινές δυνάμεις εισήλθαν στην πόλη από τρία σημεία ταυτόχρονα.
Μάλιστα σύμφωνα με το Reuters ακούστηκαν εκρήξεις.
Η Φαλούτζα, 50 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, ήταν η πρώτη πόλη που έπεσε στους σουνίτες μαχητές, τον Ιανουάριο του 2014, έξι μήνες προτού ανακηρυχθεί το χαλιφάτο το οποίο καλύπτει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας.
Ο ιρακινός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας είχαν περικυκλώσει την Φαλούτζα από το τέλος της περσινής χρονιάς, ενώ οι τζιχαντιστές εμποδίζουν τους κατοίκους να φύγουν εδώ και μήνες.
Η επίσημη πιστοποίηση γλωσσομάθειας του Ισπανικού Υπουργείου Παιδείας ανοίγει την πόρτα σε πανεπιστήμια υψηλού κύρους, νέες εμπειρίες και ευκαιρίες καριέρας σε όλο τον κόσμο.
Η σεζόν αλλάζει, αλλάζουμε και εμείς! Επισκεπτόμαστε το The Mall Athens για τα απαραίτητα κομμάτια που θα μας χαρίσουν ένα statement look που αποπνέει άνεση, κομψότητα και ελευθερία.