Οι κριτές μίλησαν. Η Sweepee Rambo, ένα κινέζικο Τσιουάουα, είναι το πιο άσχημο σκυλί στον κόσμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση η διάκριση αυτή είναι κομπλιμέντο καθώς το άτριχο σκυλί πήρε το βραβείο του Ugliest Dog 2016 στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Petaluma, της Καλιφόρνια.
Ο ιδιοκτήτης της χαριτωμένης αλλά κακάσχημης Sweepee, Jason Wurtz, είπε ότι έχει το σκύλο μαζί του καθημερινά τα τελευταία 15 χρόνια. Η σκυλίτσα πέρσι είχε έρθει δεύτερη στον ίδιο διαγωνισμό.
Δεκαεπτά σκύλοι συνολικά ήρθαν στην Petaluma για να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό. Η πόλη της Καλιφόρνια φιλοξενεί την εκδήλωση για περισσότερα από 50 χρόνια.
Φυσικά, κάθε κουτάβι στο διαγωνισμό είναι άσχημο γιατί είναι βασική προϋπόθεση για να λάβει μέρος.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.