Η καταγωγή των ζυμαρικών είναι μία πολύπλοκη ιστορία με πολλούς μύθους και αντιφάσεις.
Ζυμαρικά
Ζυμαρικά
Είτε σας περίσσεψαν λίγα μακαρόνια από χθες, είτε θέλετε να τις φτιάξετε επί τούτου, ιδού η συνταγή για απολαυστικές τηγανίτες με σπαγγέτι. Βάλτε τις στο τάπερ και πάρτε τις μαζί σας στο γραφείο.
Οι Ιταλοί τα λένε φαρφάλες (πεταλούδες δηλαδή) εμείς φιογκάκια. Όπως και να τα λένε, εμείς τα κάναμε σαλάτα κι ησυχάσαμε. Ιδού και η εργένικη συνταγή μας που... παντρεύει τις φαρφάλες με ζαμπόν, τυρί, ντομάτα, σέλινο και μια ωραία κρεμώδη σαλτσούλα.
Στις 25 Οκτωβρίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια ημέρα των ζυμαρικών, γιατί είναι αλήθεια πως τα ζυμαρικά…
Ένα ανάλαφρο σπαγγέτο με λίγα υλικά και γεμάτο γεύση, χρώματα κι αρώματα. Απολαύστε το μεσημέρι ή βράδυ με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί.
Αυτή τη συνταγή μπορείτε να τη φτιάξετε και με σπαγγέτι, αλλά το λιγκουίνι απορροφά καλύτερα τη σάλτσα από τις γαρίδες και θεωρώ πως καλό είναι να την προτιμήσετε κι εσείς. Από τις πιο νόστιμες μακαρονάδες!
Έχουμε συνηθίσει να φτιάχνουμε το παστίτσιο μας με το χοντρό μακαρόνι με την τρύπα στη μέση, το λεγόμενο Νο 2. Σήμερα όμως προτείνω να φτιάξουμε ένα ελαφρώς αλλιώτικο παστίτσιο, κρατώντας την ιδέα και την ουσία του πράγματος, παραλλάσσοντας μόνο τα υλικά του.
Πικάντικο δεν συνεπάγεται και βαρύ. Η σάλτσα του κιμά μπορεί να είναι φουλ από μπαχαρικά, ωστόσο θα σβήσουμε την κάψα της με δροσερό γιαούρτι.
Έχει αποδειχτεί και επιστημονικά ότι οι φυτικές ίνες κάνουν καλό στην υγεία μας και βοηθούν στην αποφυγή κάποιων ασθενειών. Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης είναι φτιαγμένα από αλεύρι ολικής άλεσης που είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και καλύτερη πηγή βιταμινών και σιδήρου από ότι το λευκό αλεύρι.