Όπου φτωχός και η μοίρα του
markopoulos

Δημ. Μαρκόπουλος

Όπου φτωχός και η μοίρα του

Κορόμηλο το δάκρυ. Για τους απλούς. Τους λαϊκούς ανθρώπους. Σου λέει ο καλός ο Συριζαίος, ο ευαίσθητος, ο μάγκας, ο ασίκης και ο καραμπουζουκλής. «Εγώ είμαι ο αυθεντικά λαϊκός. Εγώ νοιάζομαι. Με εμένα η συμπαράταξη των χαμηλών στρωμάτων. Όχι με τους «φιλελέδες».

Ταξικό βλέπεις το ζήτημα. Το Πέραμα με το Πέραμα, το Κερατσίνι με το Κερατσίνι, ο Εύοσμος με τον Εύοσμο και ουχί με τη Γλυφάδα, το Κολωνάκι, το Πανόραμα  ή την Εκάλη.

Κι εσύ τον πίστεψες. Γιατί ήταν ένας από εσένα. Ο γείτονας. Το μικρό τοπικό στέλεχος των «Κινημάτων». Μαζί κλαίγατε για το ΟΧΙ. Μαζί κινηθήκατε αποφασιστικά κατά των «Γερμανοτσολιάδων». Εσείς παρέα βρίζατε τους «ΝΑΙ-νέκους» του 38% στο δημοψήφισμα.


Ήταν ο φίλος, ο συνάδελφος στη δουλειά.
Κλείσιμο


Μόνο που τώρα φίλε είσαι και πάλι μόνος. Γιατί ο Συριζαίος της γειτονιάς σου βολεύτηκε. Διορίστηκε από την Σβίγκου, τον Σχινά, τον ίδιο τον Τσίπρα και την «παρέα». Για εσένα που ζεις στο Καματερό ή τις υποβαθμισμένες πόλεις της περιφέρειας, για εσένα φιλαράκο που παλεύεις με 400 ευρώ, με το επίδομα ανεργίας ή με τα λιοντάρια των τραπεζών, για εσένα που ζεις στη φτωχογειτονιά, κανένας δεν κλαίει πια.


Εσύ γλυκέ μου σύντροφε τράβα τώρα να πας στη δουλειά πληρώνοντας 1,40 ευρώ τη φορά λόγω αύξησης των εισιτηρίων από τη «σοσιαλιστική» σου κυβέρνηση. Τράβα στη γωνιά επειδή σου κλείνουν τις Σκουριές κάποιοι ανεπάγγελτοι σαν τον Σκουρλέτη που όλες κι όλες δύο φορές δούλεψε στη ζωή του πτωχεύοντας και τις δύο φορές τις επιχειρήσεις του.

Όχι. Για εσένα «σύντροφε» δουλειά δεν υπάρχει. Βλέπεις οι αφίσες που κόλλησες δεν ήταν αρκετές ή δεν ήταν οι «σωστές».

Για εσένα ο ΣΥΡΙΖΑ που τόσα έταζε, κρύβει και μια ακόμη έκπληξη. Θα σου φέρει και μερικές χιλιάδες μετανάστες στο Κερατσίνι – στο Σχιστό και στον Ασπρόπυργο για να έχεις και καλή «διεθνιστική» παρέα. Τι; Γιατί δεν θα τους πάει στην Εκάλη ή το Ψυχικό; Μα γιατί εσένα θεωρεί «μπόσικο». Σε θεωρεί μαλάκα. Κι εδώ που τα λέμε φίλε της Β΄ Πειραιά ή του υπολοίπου Αττικής θες δε θες, μαλάκας πιάστηκες.

Ο Παπαδημούλης που μένει στο Ψυχικό δεν θέλει κοντά μετανάστες. Ο Σταθάκης που ζει στο …λαϊκό Κολωνάκι δεν τους θέλει στην αυλή του. Για τον Σκουρλέτη, τον γνήσιο λαϊκό αγωνιστή που ζει κάπου μεταξύ Κηφισιάς, Ερυθραίας και Βου Που, ούτε συζήτηση να γίνεται. Ο Βούτσης μια χαρά θα  κάνει αναλύσεις από το τζάκι του. Όχι αγαπητέ μου. Εσύ θα τη φας. Εσύ με τους Σύριους.

Γιατί προλετάριος γεννήθηκες, προλετάριος θα πεθάνεις.

Σε εσένα φιλαράκο το λέω, που χόρευες το βράδυ της 5ης Ιουλίου πανηγυρίζοντας το ΟΧΙ γεμάτος έκσταση. Μην ξεχνάς λοιπόν αυτό που έλεγε ο Βίκτωρ Ουγκώ: «Η φτώχεια οδηγεί στην επανάσταση. Η επανάσταση όμως οδηγεί στη …φτώχεια». Εκεί λοιπόν σε οδήγησαν αυτοί που σου τάζανε λαγούς με πετραχήλια το καλοκαίρι και που τροφοδοτούν το ταξικό σου μίσος. Στη φτώχεια, όταν οι ίδιοι κάνουν πάρτι. Και μην ξεχνάς φιλαράκο μου: το έργο το ξανάδες απλά – πρόσκαιρα πιστεύω – το ξέχασες. Θυμάσαι τον Πασόκο σύντροφο του 80 που όταν εσύ πεινούσες αυτός διοριζόταν; Θυμάσαι τον αντιδήμαρχο της πόλης σου που ξαφνικά η κοιλιά του γέμισε από τις μίζες; Τον συνδικαλιστή που κυκλοφορεί με Μερσέντες τον θυμάσαι; Ίδιοι και απαράλλακτοι είναι οι Συριζοβολεμένοι. Οι πονηροί πολιτευτές που εκμεταλλεύονται τον αγνό σου ιδεαλισμό.

Γι’ αυτό σου λέω συντροφάκο: Αυτοί στην κονόμα κι εσύ εκεί που ξέρεις. Στο «όπου φτωχός και η μοίρα του». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK