Στη Γενεύη τα νέα Infiniti QX30 και Q60

Στη Γενεύη τα νέα Infiniti QX30 και Q60

Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά σε αμερικάνικο έδαφος και πλέον ήρθε η ώρα να τα δούμε και στην Ευρώπη.

Στη Γενεύη τα νέα Infiniti QX30 και Q60
Ο λόγος για το QX30 και το Q60, το compact crossover και το μεσαίο coupe της Infiniti, τα οποία είχαν αποκαλυφθεί για πρώτη φορά ενώπιον του κοινού το Νοέμβριο στο Λος Άντζελες και τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ, αντίστοιχα.

Πανευρωπαϊκή πρεμιέρα λοιπόν την 1η Μαρτίου στη Γενεύη για τα δύο premium μοντέλα, σε μία περίοδο κατά την οποία η Infiniti ενισχύει τη γκάμα της. Και τα δύο αναμένεται να εμφανιστούν στους δρόμους κατά το δεύτερο μισό του 2016. Στο περίπτερο της μάρκας θα βρίσκεται και το ανανεωμένο Q50.

Το μήκους 4,68 m. Q60 προσφέρεται με δύο κινητήρες, με τον πρώτο να είναι πιο δημοφιλής στην Ευρώπη, λόγω του χαμηλότερου κυβισμού του. Πρόκειται για το 2λιτρο βενζίνης που προέρχεται από τη Mercedes, αποδίδει 211 ίππους και στέλνει τη δύναμή του στους πίσω τροχούς. 


Κλείσιμο

Σχεδόν διπλάσια ισχύ αποδίδει ο νέος V6 twin-turbo των 2.997 cc., ο οποίος συνδυάζεται με τετρακίνηση. Με 405 PS και 48,4 kgm ροπής, θα χαρίζει εκρηκτικές επιδόσεις στο Infiniti Q60. Και στις δύο περιπτώσεις, έχει επιλεγεί 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στη Γενεύη θα εμφανιστεί πάντως μόνο το Q60 με το V6.

Το QX30 θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Nissan στο Σάντερλαντ, μαζί με το Q30. Οι διαφορές του σε σχέση με το δεύτερο είναι η μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, οι προστατευτικές ποδιές και η τετρακίνηση (στέλνει έως και το 50% της ροπής στους πίσω τροχούς), στοιχεία που του εξασφαλίζουν αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Το 2015 η Infiniti έκανε ρεκόρ πωλήσεων, με 215.250 αυτοκίνητα, παρουσιάζοντας αύξηση 16%. Ειδικότερα στη δυτική Ευρώπη, η θυγατρική της Nissan κατέγραψε 7.000 πωλήσεις, στο +45% σε σχέση με το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης