Πάγωσε το... με τρόπο
Πάγωσε το... με τρόπο
Έξυπνοι τρόποι για να ρίξεις τη θερμοκρασία σε κρασί, κουτάκια αναψυκτικού ή μπίρας και καυτό καφέ
Είχαμε πρόσφατα μια συζήτηση για τον αποτελεσματικότερο τρόπο να ρίξει κάποιος τη θερμοκρασία κάποιων ποτών και ροφημάτων σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Απόψεις και θεωρίες υπάρχουν πολλές, αλλά είπα να το ψάξω και λιγάκι παραπάνω. Σας παρουσιάζω τρεις ιδέες που δουλεύουν για να «κρυώσεις» ένα ποτήρι κρασί, ένα κουτάκι ή μπουκάλι αναψυκτικού ή μπίρας σε μόλις 2 λεπτά και μια κούπα καυτού καφέ!
Κάποια λευκά ή ροζέ κρασιά προτιμούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τι γίνεται όμως αν κάποιος ξεχάσει να βάλει το μπουκάλι στο ψυγείο; Παγάκια στο κρασί απαγορεύονται καθώς το αλλοιώνουν, οπότε η λύση ακούει στο όνομα: σταφύλι! Τοποθετείς μερικά σταφύλια σε μια σακούλα που βάζεις στην κατάψυξη. Προσθέτεις 2-3 από αυτά στα σταφύλια στο ποτήρι με το κρασί και άμεσα η θερμοκρασία πέφτει, χωρίς να επηρεάζεται γευστικά το κρασί. Άσε που στο τέλος τσιμπάς και το φρουτάκι σου εμποτισμένο με το αγαπημένο σου κρασί!
-Πως να «κρυώσεις» ένα ποτήρι κρασί.
Κάποια λευκά ή ροζέ κρασιά προτιμούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τι γίνεται όμως αν κάποιος ξεχάσει να βάλει το μπουκάλι στο ψυγείο; Παγάκια στο κρασί απαγορεύονται καθώς το αλλοιώνουν, οπότε η λύση ακούει στο όνομα: σταφύλι! Τοποθετείς μερικά σταφύλια σε μια σακούλα που βάζεις στην κατάψυξη. Προσθέτεις 2-3 από αυτά στα σταφύλια στο ποτήρι με το κρασί και άμεσα η θερμοκρασία πέφτει, χωρίς να επηρεάζεται γευστικά το κρασί. Άσε που στο τέλος τσιμπάς και το φρουτάκι σου εμποτισμένο με το αγαπημένο σου κρασί!
-Πως να «κρυώσεις» ένα κουτάκι ή μπουκάλι αναψυκτικού ή μπίρας σε μόλις 2 λεπτά.
Έρχεται η στιγμή που λαχταράς ένα αναψυκτικό ή μια μπίρα. Ανακαλύπτεις πως έχεις ξεχάσει να γεμίσεις το ψυγείο σου. Το μαγικό περιεχόμενο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, πράγμα που το καθιστά μη πόσιμο... Να πως σε μόλις 2 λεπτά μπορείς να ρίξεις τη θερμοκρασία σχεδόν 20 βαθμούς Κελσίου! Γεμίζεις ένα μπολ με νερό και παγάκια, προσθέτεις 2 μεγάλες κουταλιές αλάτι και τοποθετείς μέσα το κουτάκι. Το αλάτι κάνει τον πάγο να λιώσει πιο γρήγορα. Σε αυτή τη περίπτωση τραβά θερμότητα από όπου γίνεται, πράγμα που σημαίνει πως το κουτάκι και το περιεχόμενό του παγώνουν πολύ γρηγορότερα σε σχέση με άλλους τρόπους.
-Πως να «κρυώσεις» ένα φλιτζάνι καυτού καφέ.
Να κάτι που δεν πάει άμεσα το μυαλό σου. Κι όμως, έχει συμβεί σε όλους μας, ειδικά σε όσους βιάζονται ιδιαίτερα το πρωί. Θέλεις να πιείς ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά δεν έχεις το χρόνο να περιμένεις να κρυώσει. Εννοείται πως δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις παγάκια διότι θα νερωθεί ο καφές. Εκτός... Εκτός αν τα παγάκια αυτά είναι ειδικά μελετημένα για αυτή την περίπτωση! Για όσους πίνουν τον καφέ τους με γάλα, μπορούν να παγώσουν σε παγοθήκες γάλα (κατά προτίμηση χαμηλών λιπαρών) και να το προσθέσουν στον καυτό καφέ. Για όσους δεν βάζουν γάλα στον καφέ τους, μπορούν να παγώσουν τον ίδιο καφέ που πίνουν. Έτσι και η συνολική θερμοκρασία πέφτει εμφανώς, αλλά και η γεύση δεν αλλοιώνεται!
Δοκιμάστε τα και πείτε μας τη γνώμη σας! Ή και άλλες παρόμοιες συμβουλές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ειδήσεις
Δημοφιλή
Σχολιασμένα