Θέλεις την Ελλάδα στην ευρωζώνη;

Θέλεις την Ελλάδα στην ευρωζώνη;

Μια ελληνική startup διενεργεί γκάλοπ με το παραπάνω ερώτημα σε χώρες της ευρωζώνης και τα αποτελέσματα είναι άκρως ενδιαφέροντα

Θέλεις την Ελλάδα στην ευρωζώνη;
Η Pollfish είναι μία startup που λειτουργεί από τις αρχές του 2012 προσφέροντας στους πελάτες της τη διεξαγωγή στοχοποιημένων ερευνών μέσα από κινητά τηλέφωνα. Την ίδρυσαν οι Γιάννης Παπαδάκης, Γιάννης Ζαούδης, Ανδρέας Βούρκος και Ζήσης Μπέλλας, όλοι τους στην ηλικιακή ομάδα 25-35, και από την πρώτη στιγμή καταγράφει ταχύτατους ρυθμούς ανάπτυξης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Χθες μάλιστα ανακοίνωσε πως εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση, ύψους περίπου 2,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Εδώ και πέντε μέρες η ομάδα τρέχει ένα γκάλοπ με ερώτημα: «Θα προτιμούσες να παραμείνει η Ελλάδα μέλος την ευρωζώνης;». Αν και το δείγμα ερωτηθέντων (ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές) είναι ακόμα αρκετά μικρό -έχουν απαντήσει περίπου 2.500 άτομα-, μπορεί να δώσει μία πρώτη εικόνα του κλίματος που επικρατεί. Συγκεκριμένα από τις 18 χώρες που παίρνουν μέρος, οι 16 τάσσονται υπέρ της παραμονής μας στο κοινό νόμισμα και δύο δηλώνουν αντίθετες: αυτές της Σλοβακίας και της Φινλανδίας.

Κλείσιμο
Μέσα στις επόμενες ημέρες το δείγμα αναμένεται να μεγαλώσει, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως λόγω της φύσης του μέσου που χρησιμοποιείται (smartphones) έχει ιδιαίτερα νεανικό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα το 31,5% ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18-24, το 37,5% είναι μεταξύ 25 και 34 ετών, το 19% ανήκει στο γκρουπ 35-44 και το 8% στο 45-54. Τέλος μόλις το 4% είναι μεγαλύτερων των 54 ετών.

Για να δεις αναλυτικά την έρευνα αρκεί ένα κλικ εδώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης