Πέντε δράσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Πέντε δράσεις που δεν πρέπει να χάσεις

Διαλέξαμε και σου προτείνουμε τις πέντε πιο ενδιαφέρουσες δράσεις της διοργάνωσης «Η Αθήνα Επιχειρεί»

Πέντε δράσεις που δεν πρέπει να χάσεις
«Μία μεγάλη γιορτή της επιχειρηματικότητας απλώνεται στην πόλη»: δεν υπάρχει φράση που θα μπορούσε να περιγράψει καλύτερα τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων που ξεκινούν σήμερα στις 16:00 στο Ζάππειο Μέγαρο και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 25 του μήνα. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «Η Αθήνα Επιχειρει», θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 50 δράσεις και πρωτοβουλίες, που προωθούν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην πόλη.

Έτσι θα μπορέσεις, μεταξύ άλλων, να βρεις υποστήριξη για την ίδρυση μιας νέας επιχείρησης σχετικά με θεσμικά, νομικά και φορολογικά θέματα, να πάρεις μέρος σε μια μοναδική επιχειρηματική περιήγηση στην Αθήνα πάνω σε ηλεκτρικά ποδήλατα και να πραγματοποιήσεις ένα μικρό ταξίδι με προορισμό τις κοινωνικές επιχειρήσεις της πόλης. Παράλληλα, να μάθεις πως το online marketing
Κλείσιμο
 μπορεί να βοηθήσει την επιχείρηση σου να μεγαλώσει, να έρθεις σε επαφή με τον χώρο του gamification αλλά και να παρακολουθήσεις ένα σεμινάριο που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις την εξωστρέφεια, τη μεθοδολογία και την αξιολόγηση του προσωπικού της εταιρείας σου.

Με τη δράση «Η Αθήνα Επιχειρεί» ο δήμος Αθηναίων επιδιώκει, όπως αναφέρει, να υποστηρίξει όλες τις αξιόλογες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σχετικά με την επιχειρηματικότητα στην Αθήνα. Ανάμεσα μάλιστα στους συμμετέχοντες των εκδηλώσεων ξεχωρίζουμε το Nokia Network Hellas, ένα κορυφαίο κέντρο τεχνολογίας που τα τελευταία 2,5 χρόνια επένδυσε στην πρόσληψη 500 ατόμων, τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία AFI, η πρώτη στον χώρο των μικροπιστώσεων στην Ελλάδα, το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων αρκεί ένα κλικ εδώ
. Επειδή βέβαια είναι πάρα πολλές, για να μην χαωθείς, διαλέξαμε και σου προτείνουμε τις πέντε που δεν πρέπει να χάσεις με τίποτα:

1) Get Started @ AFI, 20 Νοεμβρίου 5:00 - 7:00 μμ.
Το Get Started είναι ένα σεμινάριο με σκοπό να προστατέψει τους νέους επιχειρηματίες από τα πιο κοινά λάθη στο ξεκίνημα της επιχειρηματικής τους καριέρας. Νομικές μορφές των επιχειρήσεων, οι αντίστοιχες φορολογικές κλίμακες, το κόστος καθώς και η διαδικασία έναρξης της κάθε μιας μορφής.
Εάν κάποιος την έχει πατήσει πριν από εσένα, γιατί να επαναλάβεις τα λάθη του;

2) Έκθεση Καινοτομίας @ Innovathens, 21 Νοεμβρίου 12:00 – 5:00 μμ.
Το innovathens στέγασε τις ιδέες 54 startups σε ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και εμπειρίας και προσέφερε σεμινάρια και εξειδικευμένο mentoring. Ελάτε να ανακαλύψουμε τα επιχειρηματικά σχήματα που συμμετείχαν στους τρεις κύκλους του Επιχειρηματικού Επιταχυντή!
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να έρθεις σε επαφή την εγχώρια startup σκηνή και να εμπνευστείς ώστε να βάλεις μπροστά τη δική σου ιδέα.

3) Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη @ Europe Direct, 23 Νοεμβρίου 4:00 – 8:00 μμ.
Εκδήλωση για το Νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, με παρουσιάσεις από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού, την ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚν, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, την Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων και την ΕΑΤΑ σε συνεργασία με το Europe Direct ΕΒΕΑ.
Υπάρχει κανείς που δεν θέλει να ενημερωθεί για το νέο ΕΣΠΑ;

4) Το ΕΠΙ.νοώ προσκαλεί το Τεχνολογικό Κέντρο της NOKIA στην Αθήνα να παρουσιάσει την εξέλιξη της τεχνολογίας 5G @ ΕΠΙ.νοώ, 23 Νοεμβρίου 5:00 – 8:00 μμ.
Το ΕΠΙ.νοώ προσκαλεί το Τεχνολογικό Κέντρο της NOKIA στην Αθήνα να παρουσιάσει την εξέλιξη της τεχνολογίας 5G.
Εάν λοιπόν ανήκεις σε αυτούς που δεν θέλουν να ενημερωθούν για το νέο ΕΣΠΑ, την ίδια ώρα πραγματοποιείται η παραπάνω εκδήλωση. Τα πάντα γύρω από το 5G, σε μία εποχή που όλα μεταφέρονται στο mobile.

5) Πάρτυ @ Ρομάντσο, 25 Νοεμβρίου 7:00 – 11:00 μμ.
Η διοργάνωση «Η Αθήνα Επιχειρεί» κλείνει μια εβδομάδα γεμάτη δράσεις και επιχειρηματικές συνέργειες με ενα απογευματινό πάρτυ στο Ρομάντσο, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Τη μουσική επιλέγουν οι Laternative.
Γιατί αγαπάμε τη δουλειά μας αλλά αγαπάμε εξίσου και τα πάρτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης