O Ίψεν, ο Σκαρίμπας και το ρεμπέτικο

O Ίψεν, ο Σκαρίμπας και το ρεμπέτικο

Βόλτα στην πόλη με το Citylifε!

O Ίψεν, ο Σκαρίμπας και το ρεμπέτικο
Το Citylife παρακολουθεί το «Κουκλόσπιτο», ακούει Δημήτρη Μυστακίδη, βλέπει τον «Κύριο του Τζακ», δοκιμάζει βραβευμένα ελληνικά προϊόντα και πίνει καφέ στο Ababa bar στο Παγκράτι. 

Παρακολουθήστε εδώ το Citylifε
Κλείσιμο
όπως προβάλλεται από
το κανάλι Novalifε της Nova!


Το Κουκλόσπιτο

Τη Νόρα του Χένρικ Ίψεν θα υποδυθεί η Αμαλία Μουτούση στο εμβληματικό έργο «Το Κουκλόσπιτο» που ανεβαίνει από τις 3 Φεβρουαρίου στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. Σχεδόν 140 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στην ευρωπαϊκή θεατρική σκηνή, το έργο διατηρεί αναλλοίωτη τη δύναμή του χάρη στην ανατρεπτική του φύση και την εκρηκτική του ένταση. Ο ήχος της πόρτας που κλείνει πίσω της η Νόρα, αφήνοντας σύζυγο και παιδιά, φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Την παράσταση σκηνοθετεί ο Γιώργος Σκευάς.

Tip
Στο Κουκλόσπιτο παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Άρης Λεμπεσόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Γιώργος Συμεωνίδης, Νικόλας Παπαγιάννης.

Δημήτρης Μυστακίδης

Από τις 5 Φεβρουαρίου και για τέσσερις συνεχόμενες Παρασκευές οι κιθάρες θα πρωταγωνιστούν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - UpStage. Ο Δημήτρης Μυστακίδης, ο μάγος της κιθάρας, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα βασισμένο σε ρεμπέτικα τραγούδια, όπως εκείνος αγαπάει να τα διασκευάζει. Με την πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά «Εσπεράντο» ο μουσικός αποδεικνύει ότι το ρεμπέτικο είναι μια οικουμενική γλώσσα που ποτέ δεν χάνει την ταυτότητά του και πάνω στα τάστα της λαϊκής κιθάρας οι διαφορετικές ερμηνείες σπουδαίων καλλιτεχνών βρίσκουν τη νέα κοινή τους διάλεκτο.

Tip
Μαζί με τον Δημήτρη Μυστακίδη θα παίξουν: Δημήτρης Παπάς, Γιώργος Τσαλαμπούνης και Ιφιγένεια Ιωάννου.

Ο Κύριος του Τζακ

Ένα από λιγότερα γνωστά διηγήματα του Γιάννη Σκαρίμπα επέλεξε η Ειρήνη Φαναριώτη και η ομάδα T.d.S. (Τerre de Semis) να παρουσιάσει στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου. Το έργο, μικρής έκτασης, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1948 και έκτοτε αναδημοσιεύτηκε και συμπεριλήφθηκε σε συλλογές διηγημάτων. Πρόκειται για την ιστορία ενός όμορφου λοστρόμου που κάνει την εμφάνισή του στην ταβέρνα του Πάτα. Εκεί πυροδοτεί διφορούμενα σχόλια ανάμεσα στους θαμώνες και μας οδηγεί στο παράδοξο. Πρόκειται για ένα παράδοξο διήγημα, με την έννοια ότι κάθε βεβαιότητα ή προσδοκία του ήρωα τελικά ανατρέπεται. Η φιλία, ο αμφίβολης ταυτότητας ερωτισμός, η ανατροπή, η απατηλή όψη των πραγμάτων, το παιχνίδι και η απόλαυσή του, ως προϊόν της φαντασίας και άρα αντίποδα της πραγματικότητας και ο αποχωρισμός.

Tip
Στην παράσταση παίζουν: Άρης Λάσκος, Ειρήνη Μπούνταλη, Ειρήνη Φαναριώτη.

Ababa bar

To Ababa είναι ένα μαγαζί ήδη αγαπημένο στους λάτρεις των Χανιών. Ο Δημήτρης Αστερίου και η Κατερίνα Χατζηκυριάκου φρόντισαν όμως να μπορούν και οι Αθηναίοι να απολαμβάνουν τον καφέ και το ποτό τους σε ένα τόσο ξεχωριστό μέρος. Στον πεζόδρομο της Τιμοθέου στο Παγκράτι έχει βρει στέγη το χανιώτικο στέκι και οι δύο καλλιτέχνες ιδιοκτήτες του έβαλαν τα δυνατά τους για να έχει ακριβώς την ίδια αύρα. Πολύχρωμες τοιχογραφίες, ζωγραφισμένες παπαρούνες, παιδικά παιχνίδια και ό,τι χρειάζεται για να σου φτιάξει η διάθεση.

Tip
Στο παταράκι του μαγαζιού φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Ladolea, The Family Beez, Golden Black

Τρεις ελληνικές επιχειρήσεις, η Ladolea, η The Family Beez και η Golden Black συνεργάζονται και παρουσιάζουν από κοινού τα προϊόντα τους. Τα αδέρφια Πάνος και Θάνος Κλουτσινιώτης, ο Γιώργος Ρώτας και η Λιλή Καρύδη από τη Σέριφο και ο Γιώργος Μάζος παράγουν λάδι, μέλι και σταφίδα υψηλής ποιότητας και σε εξαιρετικά πρωτότυπες συσκευασίες. Και τα τρία προϊόντα έχουν βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμόυς και φιλοδοξούν να αναδείξουν στην παγκόσμια αγορά τον πλούτο της ελληνικής γης.

Tip
Περισσότερες πληροφορίες: www.ladolea.gr, www.thefamilybeez.com, www.goldenblack.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης