Το Ίδρυμα Ωνάση, το act4greece και το Θέατρο Τέχνης

Το Ίδρυμα Ωνάση, το act4greece και το Θέατρο Τέχνης

Η πρώτη δράση για τον Πολιτισμό που θα φιλοξενηθεί στη νέα πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας

Το Ίδρυμα Ωνάση, το act4greece και το Θέατρο Τέχνης
Μία από τις πρώτες δράσεις -και σίγουρα η πρώτη από τον χώρο του Πολιτισμού και της πολιτιστικής επιχειρηματικότητας- που θα φιλοξενήσει η πλατφόρμα συμμετοχικής χρηματοδότησης act4greece που «στήθηκε» με πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας είναι εκείνη για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των 2 σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν -το ιστορικό Υπόγειο και η σκηνή της Φρυνίχου 14 στην Πλάκα.
  
Η δράση θα ξεκινήσει την 1η Μαρτίου και το Ιδρυμα Ωνάση με βάση τις μέχρι τώρα διαθέσιμες πληροφορίες θα είναι το πρώτο στήριγμα της συγκεκριμένης δράσης και θα δημιουργήσει και τη πρώτη μαγιά. Όπως διαβάζουμε στο site που συνοδεύει την πλατφόρμα (
www.nbg.gr/act4greece), το Ίδρυμα Ωνάση έχει αναλάβει στο πλαίσιο του act4Greece να στηρίξει το Θέατρο Τέχνης, «ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του στα επόμενα χρόνια. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες μελέτες προκειμένου να αποτυπωθεί με ακρίβεια το εύρος των αναγκών του, καθώς και το σχετικό ποσό που θα πρέπει να συγκεντρωθεί. Το Ίδρυμα Ωνάση θα συνδράμει και θα καλύψει ένα σημαντικό μέρος αυτού του ποσού. Το Θέατρο Τέχνης, όμως, μας χρειάζεται όλους. Χρειάζεται το “Μαζί”. Είναι αναγκαίο να αναζητηθούν και να εξευρεθούν επιπλέον οικονομικοί πόροι ώστε να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».


Κλείσιμο

Το Θέατρο Τέχνης, το δημιούργημα του Καρόλου Κουν, έχει διανύσει μια διαδρομή 7 και πλέον δεκαετιών ζωής και δράσης . Σήμερα, είναι επιτακτική η ανάγκη εκσυγχρονισμού των υποδομών και του εξοπλισμού του και να αποκατασταθούν πολύ σημαντικά κενά στο τεχνικό του υπόβαθρο και στις δύο σκηνές που διαθέτει (στο ιστορικό Υπόγειο στην οδό Πεσμαζόγλου 5 στην Αθήνα και στην νεώτερη σκηνή, εκείνη της οδού Φρυνίχου 14, στην Πλάκα).

Οι τελικές σχετικές πληροφορίες για την υποστήριξη του Θεάτρου Τέχνης θα δημοσιοποιηθούν στην πλατφόρμα act4Greece την 1η Μαρτίου 2016, ενώ ταυτόχρονα μέσω της ίδια πλατφόρμας θα δοθεί η δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να προσφέρουν και εκείνα τη δική τους στήριξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης