Αετοί-drones σημειώσατε «1»

Αετοί-drones σημειώσατε «1»

Οι αστυνομικές αρχές της Ολλανδίας ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον βασιλιά των πουλιών για να καταρρίπτουν επικίνδυνα drones

Αετοί-drones σημειώσατε «1»
Η ευρεία διάδοση των drones μπορεί να είναι αρκετά συναρπαστική για ορισμένους χομπίστες, εγείρει ωστόσο και συγκεκριμένα θέματα ασφαλείας (από τη μεταφορά ναρκωτικών μέχρι την υποστήριξη τρομοκρατικών επιθέσεεων). Έτσι, οι αρχές ασφαλείας κάθε χώρας θα πρέπει να βρουν τρόπους για να «ρίχνουν» τα drones σε περίπτωση ανάγκης. Μία μέθοδος είναι η χρήση παρεμβολέων που θα μπλοκάρουν τις εντολές που στέλνει ο χρήστης στο drone. Οι Ιάπωνες, από την πλευρά τους, εμπνεύστηκαν ένα drone που θα πετά κοντά στον στόχο και θα τον εγκλωβίζει στο δίχτυ που κουβαλάει.

Η
αστυνομία της Ολλανδίας σκέφτηκε πιο συμβατικά. Ίσως να εμπνεύστηκε από ένα βίντεο που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες και έδειχνε έναν αετό με άνοιγμα φτερών δύο μέτρα να επιτίθεται και να εξολοθρεύει με συνοπτικές διαδικασίες ένα καημένο drone που πετούσε αμέριμνα στην περιοχή. Έτσι, ένωσε τις δυνάμεις της με μία εταιρεία εκπαίδευσης με εξειδίκευση πάνω στον τομέα, την Guard from Above (Φύλαξη από ψηλά), για να δει εάν μπορεί να εκπαιδεύσει αετούς για να καταρρίπτουν τα ύποπτα drones.


Κλείσιμο

Το βίντεο που ακολουθεί κάνει μία εντυπωσιακή επίδειξη (απλά αγνοήστε τα ολλανδικά που παρεμβάλλονται). Οι υπεύθυνοι σηκώνουν στον αέρα ένα τετρακόπτερο και στη συνέχεια αφήνουν ελεύθερο έναν αετό, ο οποίος όχι απλά το «γκρεμίζει», αλλά το αρπάζει και το προσγειώνει - βοηθώντας έτσι την αστυνομία να το ερευνήσει. Αυτό που απομένει να αποδειχτεί είναι ότι αυτό το κυνήγι δεν είναι επικίνδυνο για τον βασιλιά των αιθέρων. Ο Geoff LeBaron της National Audubon Society (μίας αμερικανικής ΜΚΟ για την προστασία των πτηνών) δηλώνει σχετικά στον Guardian: «Αυτό που βρίσκω συναρπαστικό είναι ότι τα πουλιά μπορούν να χτυπήσουν ένα drone με τέτοιον τρόπο ώστε να μην τραυματιστούν από τους έλικες. Φαίνεται να χτυπούν το drone ακριβώς στο κέντρο, προκειμένου να μην τραυματιστούν. Έχουν απίστευτη οπτική οξύτητα και πιθανώς μπορούν να δουν τους έλικες [ενώ είναι σε λειτουργία]». Παρ’ όλα αυτά, οι υπεύθυνοι για το πρότζεκτ στην Ολλανδία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν ένα είδος πρόσθετης προστασίας για τους φτερωτούς φρουρούς.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης