Τα ΑΤΜ… γάλακτος έρχονται Αθήνα

Τα ΑΤΜ… γάλακτος έρχονται Αθήνα

Οι αυτόματοι πωλητές γάλακτος που κάνουν θραύση σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη έρχονται και επίσημα στην πρωτεύουσα

Τα ΑΤΜ… γάλακτος έρχονται Αθήνα
Τον γνωρίσαμε πρώτα στη Λάρισα, μετά στη Θεσσαλονίκη και τώρα ήρθε η ώρα να τον μάθουμε για τα καλά και στην Αθήνα: από την Παρασκευή το απόγευμα ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα επεκτείνεται και επίσημα στην πρωτεύουσα, ξεκινώντας να λειτουργεί τους δέκα πρώτους αυτόματους πωλητές του. Μέσα από αυτούς θα διαθέτει τα προϊόντα των παραγωγών του απευθείας στους καταναλωτές, δηλαδή φρέσκο γάλα λίγων ωρών και τυρί.

Ο συνεταιρισμός ιδρύθηκε το 2011 και αποτελείται από 100 αγελαδοτρόφους και 50 φάρμες της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, στις οποίες παράγονται καθημερινά 120 τόνοι φρέσκου αγελαδινού γάλακτος, που αντιπροσωπεύουν το 10% της εγχώριας παραγωγής. Οι γειτονιές που θα έχουν πρώτες τους αυτόματους πωλητές είναι το Περιστέρι (2 καταστήματα), ο Πειραιάς, η Νίκαια, το Αιγάλεω, το Παγκράτι, οι Αμπελόκηποι, το Γαλάτσι, το Χαλάνδρι και ο Νέος Κόσμος.

Το γάλα που διατίθεται στους αυτόματους πωλητές παράγεται καθημερινά στις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα, μεταφέρεται και παστεριώνεται στις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις του και από εκεί φτάνει στα μηχανήματα διάθεσης σε λιγότερο από 24 ώρες από την παραγωγή του. Όπως είναι φυσικό οι αυτόματοι πωλητές λειτουργούν όλο το 24ωρο και προσφέρουν: γάλα πλήρες (ενός και μισού λίτρου), γάλα ελαφρύ (ενός και μισού λίτρου), ημίσκληρο τυρί (συσκευασμένο), λευκό αγελαδινό τυρί (συσκευασμένο) και το σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO.

Κλείσιμο
Στους αυτόματους πωλητές, διατίθενται επίσης γυάλινα μπουκάλια πολλαπλών χρήσεων και πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης, όσοι θέλουν μπορούν να χρησιμοποιούν και τα δικά τους μπουκάλια για την προμήθεια του γάλακτος. Η τιμή του φρέσκου γάλακτος στην Αθήνα θα είναι από 1 ευρώ το λίτρο (με τη χρήση της προπληρωμένης κάρτας του ΘΕΣγάλα) έως 1,10 ευρώ (με τη χρήση μετρητών), ενώ για τις πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των αυτόματων πωλητών, μέλη του ΘΕΣγάλα θα βρίσκονται στα καταστήματα για να ενημερώνουν τους καταναλωτές για τη χρήση των μηχανημάτων διάθεσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης