Η επιστήμη στη μεγάλη οθόνη

Η επιστήμη στη μεγάλη οθόνη

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας ξεκινά απόψε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Η επιστήμη στη μεγάλη οθόνη
Το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας (International Science Film Festival of Athens-ISFFA) που διοργανώνει το Caid Κέντρο Κοινωνίας Επιστήμης και Τέχνης επιστρέφει για μία ακόμα φορά και θα φιλοξενηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48) από σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου, έως και 23 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο συμπληρώνει φέτος τη δέκατη χρονιά του και θα έχει ως βασικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, θα προβληθούν δεκάδες ταινίες και ντοκιμαντέρ -πάνω από 70 συνολικά- από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων και θεματικών, όπως θετικές επιστήμες, ιατρικές επιστήμες, βιολογία και γενετική, αστρονομία, περιβαλλοντικές επιστήμες, νέες τεχνολογίες, ιστορία και τέχνη, ιστορία της επιστήμης και της τεχνολογίας. Όλα τα φιλμ έχουν ελληνικούς υπότιτλους και όπως κάθε χρόνο η είσοδος είναι ελεύθερη.

Κλείσιμο
Το Φεστιβάλ από την πρώτη του κιόλας διοργάνωση το 2006, φροντίζει εκτός από το μέσο του κινηματογράφου, να πλαισιώνεται από παράλληλες εκδηλώσεις (ομιλίες, μαθητικές προβολές, εκθέσεις, συνδιοργανώσεις διαλέξεων με Πανεπιστήμια και συνεργασίες με μεγάλα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας και του εξωτερικού), που βοηθούν στην πιο αποτελεσματική διάδοση της επιστημονικής γνώσης.

Κατά τη 10η διοργάνωσή του θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις που θα έχουν ως γενικό θέμα το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. «Νιώθουμε την ανάγκη να τονίσουμε τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και την επιρροή της στην καθημερινότητα μας, και το πιο σημαντικό στο μέλλον μας. Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό μας και να "χτυπήσουν το καμπανάκι" για το περιβάλλον, με παράλληλες εκδηλώσεις, συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, καθώς και εργαστήρια για νέους», σχολιάζουν οι διοργανωτές.

Οι ίδιοι καταλήγουν: «Είναι μεγάλη μας χαρά που μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας θα έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ραντεβού μαζί σας, σε μια συνάντηση επιστημονικής γνώσης όπως αυτή εκφράζεται στις διάφορες μορφές τέχνης».

Info

Μπορείτε να δείτε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης