Καρέ-καρέ τα δραματικά γεγονότα του Πολυτεχνείου

Καρέ-καρέ τα δραματικά γεγονότα του Πολυτεχνείου

Έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Πολυτεχνείο 1973» διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων θέλοντας να τιμήσει τη συμπλήρωση 40 ετών από την εξέγερση των φοιτητών, τον Νοέμβριο του 1973

Καρέ-καρέ τα δραματικά γεγονότα του Πολυτεχνείου
Σαράντα χρόνια συμπληρώνονται από την εξέργεση του Πολυτεχνείου και η  Βουλή των Ελλήνων εγκαινιάζει-την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου- μία σπάνια έκθεση φωτογραφίας που καταγράφει καρέ-καρέ τα δραματικά γεγονότα του'73. Υπό τον τίτλο «Πολυτεχνείο 1973» η έκθεση θα παρουσιαστεί στον συνεδριακό χώρο της Βουλής, επί της λεωφόρου Αμαλίας 22-24, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν από τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Μέσα από ψηφιακές αναπαραγωγές φωτογραφιών από το αρχείο του αυτόπτη μάρτυρα των δραματικών γεγονότων του Πολυτεχνείου, γνωστού φωτορεπόρτερ, Βασίλη Καραγεώργου, η έκθεση παρουσιάζει τη φοιτητική εξέγερση εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας, τον Νοέμβριο του 1973, και τη βίαιη και αιματηρή καταστολή της.

Κλείσιμο
Όπως σημειώνει ο Θανάσης Αλατάς, ο οποίος έκανε την επιλογή των φωτογραφιών που εκτίθενται, «αυτές αφηγούνται καρέ-καρέ τις δύσκολες εκείνες ώρες που οι νέοι θέλησαν με τόλμη να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Άμεσες, αποκαλυπτικές, διεισδυτικές, αποτελούν μοναδικά ντοκουμέντα, όπου ο ιστορικός μπορεί να σκύψει για να αντλήσει λεπτομέρειες και να δει την αλήθεια αποτυπωμένη με όλη τη δύναμή της».

Πολλές από τις φωτογραφίες που παρουσιάζονται στην Έκθεση δημοσιεύτηκαν στον ελληνικό και κυρίως στον ξένο τύπο, ενώ αρκετές ήταν μέχρι πρόσφατα  ανέκδοτες.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το τέλος του Νοεμβρίου 2013 και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό από τις 10:00΄ μέχρι τις 18:00΄ καθημερινά, Σάββατο και  Κυριακή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης