«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ Scott Asheton

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ Scott Asheton

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και ντράμερ του συγκροτήματος «Τhe Stooges»-Ο Iggy Pop ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του Asheton: ««Ο αγαπημένος μου φίλος Scott Asheton απεβίωσε... Δεν  έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παίζει τα τύμπανα με περισσότερο νόημα από ό, τι ο Scott» έγραψε σε ανακοίνωσή του

Το περίφημο ΤEDx στην Αθήνα
«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ Scott Asheton

«Έφυγε» από τη ζωή ο θρυλικός ντράμερ Scott Asheton σε ηλικία 64 ετών, ο μουσικός που υπήρξε ιδρυτικό μέλος της πρωτοποριακής μπάντας «Τhe Stooges» και πολύ στενός φίλος του Iggy Pop. O θάνατος του Asheton σημειώθηκε το Σάββατο 15 Μαρτίου από ασθένεια που δεν έχει ακόμη γνωστή. O Ιggy Pop ήταν εκείνος που επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου του, με ανακοίνωσή του:  «Ο αγαπημένος μου φίλος Scott Asheton "έφυγε" χθες το βράδυ. Ο Scott ήταν ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Δεν  έχω ακούσει ποτέ κανέναν να παίζει τα τύμπανα με περισσότερο νόημα από ό, τι ο Scott. Ήταν σαν αδερφός μου. Αυτός και ο Ron άφησαν μια τεράστια κληρονομιά για τον κόσμο. Οι Asheton ήταν πάντοτε και συνεχίζουν να είναι μια δεύτερη οικογένεια για μένα. Οι σκέψεις μου είναι με την αδελφή του, Kathy, την σύζυγό του, Liz, και την κόρη του, Leanna, η οποία ήταν το φως της ζωής του» έγραψε.
Κλείσιμο

Ο Asheton  γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον και ξεκίνησε να παίζει μουσική μαζί με τον μεγαλύτερο αδερφό του Ron και τον φίλο τους Dave Alexander. «Μας άρεσε η ιδέα να ανήκουμε σε μία μπάντα, μοιάζαμε σαν να ήμαστε μπάντα και κάναμε όλοι μαζί παρέα. Αλλά δεν ήμαστε...μέχρι τη στιγμή που ο Iggy εμφανίστηκε και μας έκανε μία αληθινή μπάντα!» είχε πει ο Scott Asheton σε συνέντευξη του. Κάπως έτσι δημιουργήθηκαν το 1967 οι Stooges (γνωστοί και ως Iggy and the Stooges) το αμερικάνικο συγκρότημα που επηρέασε όσο λίγα τη πανκ και εναλλακτική ροκ σκηνή. Μετά τη διάλυση τους το 1974 και μετά τον θάνατο του Ron το 2009, τα μέλη του συγκροτήματος  ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους το 2003 κυκλοφορώντας δύο στούντιο δίσκους και πραγματοποιώντας περιοδείες ανά τον κόσμο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης