Βρέθηκαν 20 αδημοσίευτα ποιήματα του Πάμπλο Νερούδα
Aδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή, Πάμπλο Νερούδα, ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του
Είκοσι αδημοσίευτα ποιήματα του βραβευμένου με Νομπέλ Λογοτεχνίας Χιλιανού ποιητή Πάμπλο Νερούδα ανακαλύφθηκαν μέσα σε κούτες κι ανάμεσα σε άλλα χειρόγραφά του και πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Λατινική Αμερική και το 2015 στην Ισπανία.
Τα ποιήματα ανακαλύφθηκαν από ανθρώπους του "Ιδρύματος Πάμπλο Νερούδα" οι οποίοι συγκέντρωναν χειρόγραφα του ποιητή για τις ανάγκες καταλόγου. Όπως ανακοίνωσε χθες το Ίδρυμα, πιστοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες ότι πρόκειται για αυθεντικά έργα του Νερούδα.
Έξι από αυτά έχουν ως θέμα τους την αγάπη, ενώ τα υπόλοιπα έχουν διάφορα θέματα και χρονολογούνται από το 1956 κι έπειτα.
Ο Νερούδα, ο σημαντικότερος ποιητής του 20ού αιώνα στη Λατινική Αμερική, πέθανε τον Σεπτέμβριο του 1973.
Κλείσιμο
Είναι διάσημος τόσο για τα γεμάτα πάθος ερωτικά του ποιήματα-- η συλλογή για την οποία έγινε περισσότερο γνωστός τιτλοφορείται "Είκοσι ερωτικά ποιήματα και ένα απελπισμένο άσμα" και κυκλοφόρησε το 1924-- όσο και για τις κομμουνιστικές του απόψεις.
Για 40 ημέρες, τα γραφεία της Kaizen Gaming μπήκαν σε ρυθμό FIFA World Cup 2026™. Τύμπανα και ποδοσφαιρικά anthems στην Αθήνα, watch parties από τη Λισαβόνα μέχρι το Μπουένος Άιρες, PS5 tournaments, sticker challenges, δώρα, συναυλίες και μια ξεχωριστή εμπειρία ποδοσφαιρικής προσβασιμότητας συνέθεσαν μια μεγάλη γιορτή που ταξίδεψε σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική.
Η ιστορία ενός εκπαιδευτικού θεσμού που συνδέει ευρηματικά τα παιδιά με την τεχνολογία και την καινοτομία και αποτελεί μια οργανωμένη πλατφόρμα δημιουργικής σκέψης που εξάγει την ελληνική ρομποτική στον κόσμο.