Ο Φαμπρ ξαναχτυπά: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν λιγάκι ηλίθιοι

Ο Φαμπρ ξαναχτυπά: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν λιγάκι ηλίθιοι

Αυτή είναι η απάντηση του σκηνοθέτη της παράστασης με τα παλλόμενα πέη στον χαρακτηρισμό persona non grata από τους Έλληνες καλλιτέχνες

Ο Φαμπρ ξαναχτυπά: Κάποιοι Έλληνες καλλιτέχνες ήταν λιγάκι ηλίθιοι
Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με την πλειονότητα του καλλιτεχνικού κόσμου στην Ελλάδα μετά την απόφασή του να μετατρέψει το Ελληνικό Φεστιβάλ σε... βελγικό δίνει ο Γιαν Φαμπρ
,
ο Βέλγος καλλιτέχνης που έμεινε στην ιστορία για την παράστασή του με τα παλλόμενα πέη.

Απαντώντας
Κλείσιμο
στους Έλληνες καλλιτέχνες που τον αποκάλεσαν persona non grata μετά την απόφασή του, όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους, να τους αποκλείσει «όχι μόνο για φέτος αλλά και για τα επόμενα χρόνια, εμάς, τους Έλληνες δημιουργούς, θεωρώντας μας ανάξιους να συμμετέχουμε στην 'εγκατάσταση' που εσείς ο ίδιος θα επιμελείσθε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίσως μας ξαναδοθεί το βήμα, αφού πρώτα θα έχουμε 'μυηθεί' (με όρους κανονικότατης εκπαίδευσης) στο προσωπικό αισθητικό σας σύμπαν» ο Γιαν Φαμπρ μιλώντας στην εφημερίδα τα ΝΕΑ δηλώνει ότι «κάποιοι (σ.σ. Έλληνες καλλιτέχνες) ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί».

Επιμένει, δε, ότι θα έκανε ξανά την ίδια επιλογή αν σήμερα του γινόταν πρόταση για να αναλάβει τη διεύθυνση του Φεστιβάλ και επαναλαμβάνει ότι «δεν είχα ελευθερία».

«Βεβαίως (σ.σ. θα έκανε την ίδια επιλογή) διότι είμαι καλλιτέχνης και επιμελητής. Κι ως καλλιτέχνη και επιμελητή πρέπει να μου δοθεί απόλυτη ελευθερία, είναι θεμελιώδης αρχή. Έτσι όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση, δεν είχα ελευθερία. Αν δείτε προσεκτικά το σκεπτικό μου, υποστήριζα πολύ τους έλληνες καλλιτέχνες. Αλλά κάποιοι ήταν λιγάκι ηλίθιοι και τυφλοί» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφέρεται, τέλος, και στην προσπάθειά του να διατεθούν τα απούλητα εισιτήρια της παράστασης «Όρος Όλυμπος» στη Θεσσαλονίκη το περασμένο φθινόπωρο σε καλλιτέχνες και φοιτητές. 

«Δεν το επέτρεψε η διοίκηση του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Προέρχεστε από μια περίπλοκη χώρα. Αγωνιζόμουν για τους νέους καλλιτέχνες αλλά οι Έλληνες τους απέκλειαν» αναφέρει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης