Υπέφερε από κατάθλιψη η ηθοποιός του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη

Υπέφερε από κατάθλιψη η ηθοποιός του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη

«Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε» έγραψε η φίλη της που τη βρήκε νεκρή

Υπέφερε από κατάθλιψη η ηθοποιός του «Κυνόδοντα» Μαίρη Τσώνη
H Mαίρη Τσώνη, «έφυγε» ξαφνικά στα 30 της χρόνια, βυθίζοντας στη θλίψη συγγενείς, φίλους και καλλιτέχνες που είχαν την τύχη να τη γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί της. 

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια του Κυνόδοντα- ο ρόλος της μικρής αδερφής μιας δυσλειτουργικής οικογένειας την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό- «έφυγε» για τη γειτονιά των αγγέλων σε τόσο νεαρή ηλικία. «Είχε να δώσει ακόμα πολλά», «έφυγε τόσο νωρίς, ήταν υπέροχη», «ήταν ευαίσθητη, υπερκινητική και πολύ ταλαντούχα«, είναι κάποια από τα λόγια που έγραψαν όσοι τη γνώριζαν προσωπικά και μέσα από τη σύντομη πορεία της στο θέατρο και στον κινηματογράφο.

Λίγες ώρες μετά την είδηση του θανάτου της Μαίρης Τσώνη, η φίλη της και ηθοποιός, Lewsha Camille Simboura, ανέφερε στο Facebook πως βρήκε νεκρή στον 5ο όροφο και νιώθει ενοχές γιατί αν είχε φτάσει νωρίτερα, ίσως να την είχε σώσει...

Κλείσιμο
«Δεν το πιστεύω ότι μόλις βρήκα νεκρή την Μαίρη Τσώνη (διάσημη Ελληνίδα ηθοποιό του Κυνόδοντα) στον 5ο όροφο. RIP. Συγγνώμη που δεν ήρθα νωρίτερα. Ίσως θα μπορούσαμε να σε σώσουμε. Αισθάνθηκα ένοχη, ενώ έβλεπα τον Τζέιμς να σου παρέχει τις πρώτες βοήθειες (καρδιοαναπνευστική ανάνηψη). Έπρεπε να προσπαθήσω να σε βοηθήσω με την αρρώστια σου. Ήθελε να με βοηθήσει με την υποκριτική και είχε συμφωνήσει να παίζει σε μια ταινία μικρού μήκους που ετοίμαζα... Όλη η επιτυχία στον κόσμο δεν μπορεί να θεραπεύσει την κατάθλιψη».

Η συνάδελφός της Γιούλικα Σκαφιδά, έγραψε κάποια λόγια για εκείνη και ανέβασε στα social media ένα μέρος από συνέντευξη της που μαρτυρά πόσο ευαίσθητη κι ανασφαλής ήταν: 


«Μαίρη Τσώνη: Έφυγε απ’τη ζωή σήμερα το πρωί.Ήταν ευαίσθητη,υπερκινητική και πολύ ταλαντούχα. Κριμα. "Είμαι φοβικό άτομο, φοβάμαι γενικά, φοβάμαι τα πάντα. Καμιά φορά και τους ανθρώπους. Είναι μεγάλο ελάττωμα αυτό, γι’ αυτό κουράζω όσους είναι δίπλα μου. Παραφοβάμαι, είμαι δύσπιστη, δεν πείθομαι εύκολα και δύσκολα εμπιστεύομαι τους ανθρώπους. Αν μου κάνει κλικ όμως κάποιος, του δίνομαι ακραία. Ελάχιστους ανθρώπους που έχω εμπιστευτεί, αλλά τους έχω εμπιστευτεί ολοκληρωτικά. Είμαι πολύ μοναχική. Πάρα πολύ. Έχω λίγους φίλους. Δεν ήμουν έτσι πιο μικρή, με τα χρόνια το απέκτησα. Θα ήθελα να είμαι πιο αφελής και πιο ανοιχτή, μερικές φορές τις αναπολώ αυτές τις στιγμές», έγραψε η Γιούλικα.

Ο κριτικός κινηματογράφου, Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, μέσω του λογαριασμού του στο Instagram λέει το δικό του αντίο στην ηθοποιό και τραγουδίστρια, μέλος του συγκροτήματος Μary & The Boy.

«Έφυγε τόσο νωρίς. Η Μαίρη Τσώνη ήταν υπέροχη στον Κυνόδοντα», έγραψε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Το σπίτι στο οποίο βρέθηκε η 30χρονη ηθοποιός


Η ιατροδικαστική έκθεση θα «φωτίσει» τα αίτια

Τα κομμάτια του παζλ του αδόκητου θανάτου της ηθοποιού Μαίρης Τσώνη αναμένεται να ολοκληρωθούν με την ιατροδικαστική έκθεση από το οικείο τμήμα του νοσοκομείου Ευαγγελισμός όπου διακομίστηκε η σορός της 30χρονης ηθοποιού.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που κλήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας από το Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων να προσφέρουν επείγουσα εξωνοσοκομειακή φροντίδα σε νεαρή γυναίκα μέσα στο σπίτι της επί της Ζοωδόχου Πηγής έσπευσαν αμέσως, ωστόσο για την 30χρονη ήταν ήδη πολύ αργά.

Η πρώτη εκτίμηση του πληρώματος του ασθενοφόρου ήταν ότι ο θάνατος της 30χρονης είχε επέλθει κάποιες ώρες πριν από την έλευση τους.

Ωστόσο, επειδή από τη στιγμή που γίνεται η διάγνωση θανάτου, ολοκληρώνεται και ο ρόλος του ΕΚΑΒ σε ένα περιστατικό (τα ασθενοφόρα απαγορεύεται να διακομίζουν νεκρούς), τη σκυτάλη έλαβε το οικείο αστυνομικό τμήμα δίνοντας  παραγγελία για νεκροψία- νεκροτομή της νεαρής ηθοποιού.  

Όπως είχε δηλώσει η ίδια σε συνεντεύξεις της γεννήθηκε στην Αθήνα, στο «Αλεξάνδρα» και μεγάλωσε στη Λιβαδειά μέχρι τα 12 και μετά πήγε στην Κρήτη, στα Χανιά, μέχρι τα 16 της. Μετά πέρασε στην Κρατική Σχολή Χορού, στο φυτώριο, και ήρθε στην Αθήνα. Τέλειωσε το Λύκειο και πήγε στο Λονδίνο, σε μια σχολή μιούζικαλ, στο Dance Attic. Τότε προέκυψαν οι Mary and The Boy και γύρισε στην Ελλάδα.

Είχε πάρει μέρος σε παραστάσεις των Μ. Μαρμαρινού και Κ. Τσιούκα ενώ εκτός από τον «Κυνόδοντα» είχε επίσης συμμετάσχει στις κινηματογραφικές ταινίες «Το κακό» και «Το κακό στην εποχή των Ηρώων» του Γ.Νούσια.


Ο Δημήτρης Δανίκας για τη Μαίρη Τσώνη: Χαραμίστηκε μία προικισμένη κοπέλα



Το πρωί της Δευτέρας η «θεά» Μαίρη Τσώνη βρέθηκε νεκρή μόλις στα τριάντα. Το κορίτσι με την απίστευτη φωνάρα. Το πανέμορφο πλάσμα που υποδύεται τη μικρή αδελφή της Αγγελικής Παπούλια στον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου. Οι σπάνιες φωνητικές χορδές του ροκ συγκροτήματος «Mary and the Boy» του Αλέξανδρου Βούλγαρη!

Απέραντη θλίψη και μεγάλη ανατριχίλα στους κόλπους των κινηματογραφιστών του «Νέου» μεταμοντέρνου Ελληνικού & κινηματογράφου. Ιδιαιτέρως του «ηγεμόνα» αυτού με το όνομα George Lanthimos!

Κοίτα να δεις μοιραία σύμπτωση. Η Μαίρη Τσώνη αφήνει την τελευταία της πνοή μόλις δέκα μέρες πριν την έναρξη του επερχόμενου 70 ου φεστιβάλ των Καννών. Όπου η τελευταία ταινία του Λάνθιμου «Η εκτέλεση του ιερού ελαφιού» θεωρείται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον Χρυσό Φοίνικα. Που αυτή την χρονιά, λόγω επετείου των 70 χρόνων, θα στολιστεί με διαμάντια της Chopard!

Όποιον απ' αυτούς του κύκλους ρωτήσεις θα σου πει, χωρίς δεύτερη σκέψη «ήταν θεά, κουκλάρα, προικισμένη και μεγάλη φωνάρα. Κρίμα. Θεά αλλά καμμένη».

Η Μαίρη Τσώνη, αρχικά, εμφανίζεται ως τραγουδίστρια στο γκρουπ του Αλέξανδρου Βούλγαρη «Mary and the Boy» Το «Μαίρη» αναφέρεται φυσικά στην Τσώνη. Από το 2004 η παρουσία. Συστηματική και αδιάλειπτη. Μαζί πολλά άλμπουμ. Αλλά και ο Αλέξανδρος Βούλγαρης, κι αυτός σκηνοθέτης.

Πρόκειται για τον γιο του Παντελή και της Ιωάννας Καρυστιάνη. Χαρισματικός κι αυτός. Θυμίζω δύο ταινίες του «Κλαις;» και «Ροζ». Τελευταία σκηνοθεσία του «Νήμα»
Το 2005 η Μαίρη Τσώνη εμφανίζεται στο σαρκαστικό θρίλερ τρόμου του Γιώργου Νούσια «Το κακό». Την ίδια χρονιά, παίζει και σε μια συμπαραγωγή Δανίας-Ελλάδας σε μια μεσαίου μήκους ταινία με τίτλο «Die Nordern Strasse» με σκηνοθέτη τον Ντάνιελ Μπλούμ. Ταινία που δεν άφησε ίχνη!

Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Χρήστος Στεργίογλου, Αγγελική Παπούλια και Γιώργος Λάνθιμος 



Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Χρήστος Στεργίογλου, Αγγελική Παπούλια και Γιώργος Λάνθιμος




Το 2009 συντελείται η μεγάλη, διεθνής έξοδο με «όχημα» τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου και cast από Χρήστο Στέργιογλου (πατέρας), Μισέλ Βάλεϊ (μητέρα), Αγγελική Παπούλια (μεγάλη αδελφή), Μαίρη Τσώνη (μικρή αδελφή) και Χρήστο Πάσαλη (αδελφός).

Στον «Κυνόδοντα» όπου τα παιδιά έχουν εγκλωβιστεί σε κάποια απομονωμένη βίλα, η Μαίρη Τσώνη-αν δεν κάνω λάθος- είναι η μικρή κόρη που δείχνοντας μια λάμπα ρωτάει τη μητέρα της «πως το λέμε αυτό μητέρα;» κι εκείνη απαντάει«μ...νι». Η στρέβλωση των νοημάτων η καρδιά της ταινίας.

Ένα χρόνο αργότερα η ταινία λαμβάνει υποψηφιότητα Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης. Ο δρόμος στρωμένος με δάφνες. Για τον Λάνθιμο και τον στενό του σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου!

Μαίρη Τσώνη, Αγγελική Παπούλια 



Την ίδια χρονιά, το 2010 δηλαδή, ο μακαρίτης Νίκος Παναγιωτόπουλος, εντυπωσιασμένος κι αυτός από την χαρισματική «φωνάρα και κουκλάρα» της αναθέτει ένα από τους ρόλους της ταινίας «Τα οπωροφόρα της Αθήνας»!

Κι εδώ μοιραίες, άνισες και άδικες συμπτώσεις. Ο Λευτέρης Βογιατζής, πρωταγωνιστής στα «Οπωροφόρα», πεθαίνει από καρκίνο το 2013 σε ηλικία 68 ετών. Τρία χρόνια αργότερα ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σκηνοθέτης των ίδιων «Οπωροφόρων» πεθαίνει από καρδιακή ανακοπή σε ηλικία 75 ετών. Και ένα χρόνο αργότερα «φεύγει» η Μαίρη Τσώνη μόλις τριάντα
Όπως είπε κάποιος γνωστός της και φανατικός θαυμαστής της:

«What a Waste». Χαραμίστηκε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης