Χρηματιστήριο: Δίχως προσδοκίες αλλάζει χέρια σε φθηνές τιμές

Χρηματιστήριο: Δίχως προσδοκίες αλλάζει χέρια σε φθηνές τιμές

Οι επτά από τις οκτώ συνεδριάσεις έκλεισαν στο «κόκκινο» με τον Γενικό Δείκτη να χάνει 11,55% από την αρχή του χρόνου (558,45 μονάδες) και 4,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο

Χρηματιστήριο: Δίχως προσδοκίες αλλάζει χέρια σε φθηνές τιμές
Παραδοσιακά οι επιδόσεις τον πρώτο μήνα του χρόνου είναι και οι τελικές αποδόσεις πάνω κάτω σε ετήσιο επίπεδο. Αν δεχθούμε αυτή την παραδοχή τότε έχει ξεκινήσει μια νέα κακή χρόνια για την αγορά.

Οι επτά από τις οκτώ συνεδριάσεις έκλεισαν στο κόκκινο με τον Γενικό Δείκτη να χάνει 11,55% από την αρχή του χρόνου (558,45 μονάδες) και 4,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο.

Η απόδοση αυτή είναι από τις χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας καθώς ακόμη και με το Μνημόνιο υπήρχαν προσδοκίες στο χρηματιστήριο.

Κλείσιμο
Τώρα δεν υπάρχουν προσδοκίες εξ ου και η πτώση – με την οποία όμως δημιουργούνται επενδυτικές ευκαιρίες και επί της ουσίας αξίες αλλάζουν χέρια σε φθηνές τιμές.

Αφορμή για την πτώση η Κίνα και η κατρακύλα των διεθνών αγορών, ωστόσο η ουσιαστική αιτία είναι ότι η αξιολόγηση θα διαρκέσει για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ την ίδια στιγμή οι επενδυτές τιμολογούν και την άγαρμπη παρέμβαση στις τράπεζες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές μάλιστα, η κυβέρνηση δεν θα επιτύχει να περάσει τις αλλαγές στο ασφαλιστικό, κάτι που θα έχει επιπτώσεις στην αξιολόγηση, ενω υπάρχει και η πολιτική αναστάτωση καθώς με το πέρασμα της Ν.Δ μπροστά στις δημοσκοπήσεις, πολλοί αναμένουν την ανακοπή των μεταρρυθμίσεων.

Οι ξένοι επενδυτές δίνουν άλλες δυο εβδομάδες περιθώριο για να προκύψει ένα θετικό νέο ( λ.χ ασφαλιστικό), αλλά αυτό δεν φαίνεται ορατό στον ορίζοντα. Όπως θα δούμε επίσης, όμως, το ταμπλό έχει κι άλλες προβληματικές εταιρείες, κρατικές ή και ιδιωτικές που εξαρτώνται από κυβερνητικές αποφάσεις.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης