Γιατί η Google πλήρωσε 1 δισ. δολάρια στην Apple

Γιατί η Google πλήρωσε 1 δισ. δολάρια στην Apple

Η Αpple έλαβε ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το αντίπαλο δέος της το 2014, σύμφωνα με αναφορά που έκανε η Oracle κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της μήνυσής της για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Google

Γιατί η Google πλήρωσε 1 δισ. δολάρια στην Apple
Η Google πληρώνει πολλά λεφτά στην Apple έτσι ώστε η εταιρεία του Tim Cook να κρατήσει την μπάρα αναζήτησης της πρώτης στα iPhone.

Η Αpple έλαβε ποσό 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από το αντίπαλο δέος της το 2014, σύμφωνα με αναφορά που έκανε η Oracle κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της μήνυσής της για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Google.

Οι φήμες για το ποσό που πληρώνει η Google στην Apple δίνουν και παίρνουν εδώ και χρόνια, αλλά οι εταιρείες δεν το δημοσίευσαν ποτέ. Η Kristin Huguet, εκπρόσωπος της Apple, και ο Aaron Stein, εκπρόσωπος της Google έχουν αρνηθεί να σχολιάσουν τα πρακτικά της δίκης.

Κλείσιμο
Η συμφωνία διαμοίρασης κερδών αναδεικνύει την προσπάθεια της Google στο να κρατήσει την μηχανή αναζήτησής της στα κινητά τηλέφωνα. Δείχνει, επίσης, πως η Apple έχει κέρδος από το μοντέλο επιχείρησης της Google το οποίο πολλάκις έχει κατακρίνει ο Tim Cook πως παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα.

Η Oracle βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Google από το 2010 βασιζόμενη σε μήνυση η οποία αναφέρει πως η δεύτερη χρησιμοποίησε την πλατφόρμα Java της πρώτης χωρίς να έχει πληρώσει για δικαιώματα, έτσι ώστε να αναπτύξει το λογισμικό Android της. Tην ίδια στιγμή, ένας δικηγόρος της υπεράσπισης της Google ανέφερε πως "Το ποσοστό που αναφέρθηκε αυτή τη στιγμή πρέπει να σφραγιστεί. Μιλάμε για υποθέσεις αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται για ευρέως γνωστό ποσό". Η Google ανέφερε πως "Και οι δύο εταιρείες Google και Apple έχουν αντιμετωπίσει αυτές τις πληροφορίες ως εξαιρετικά εμπιστευτικές".

Το αντίγραφο των πρακτικών εξαφανίστηκε από τα ηλεκτρονικά αρχεία του δικαστηρίου το απόγευμα της Πέμπτης χωρίς να γνωρίζει κανείς εάν το δικαστήριο έκρινε υπέρ της σφράγισής του.

Πηγή: Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης