Υπουργείο Οικονομικών: Στα 7,45 δισ.το πρωτογενές πλεόνασμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

Υπουργείο Οικονομικών: Στα 7,45 δισ.το πρωτογενές πλεόνασμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου

Η ανακοίνωση ερμηνεύεται ως απάντηση στην πρωτοφανή κίνηση των Βρυξελλών να χαρακτηρίσουν μη συμβατά με τις συμφωνίες τα μέτρα που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας παγώνοντας την υλοποίηση των βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους

Υπουργείο Οικονομικών: Στα 7,45 δισ.το πρωτογενές πλεόνασμα στο ενδεκάμηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου
Με μία είδηση που παραπέμπει στην προσπάθεια να διαφημιστεί το υποτιθέμενο... success story της ελληνικής κυβέρνησης απάντησε το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση του Eurogroup να παγώσει τα μέτρα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για την περίοδο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου 2016 παρουσιάζεται πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 7.449 εκατ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 4.339 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2015 και στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3.553 εκατ. ευρώ.

Κλείσιμο
Επίσης το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 47.948 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1.508 εκατ. ευρώ ή 3,2% έναντι του στόχου για το 2016 που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού του 2017. Η ακριβής κατανομή μεταξύ των κατηγοριών εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση του οριστικού δελτίου.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 44.659 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.454 εκατ. ευρώ ή 3,4% έναντι του στόχου του Προϋπολογισμού 2017.

Οι επιστροφές εσόδων (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 2.681 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 201 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου (2.882 εκατ. ευρώ).

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 3.289 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 54 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.
Η εικόνα τον Νοέμβριο

Ειδικότερα, τον Νοέμβριο 2016 το σύνολο των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε στα 5.140 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 570 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον μηνιαίο στόχο.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν στα 4.584 εκατ. ευρώ, αυξημένα έναντι του μηναίου στόχου κατά 534 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα του ΠΔΕ ανήλθαν σε 556 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 36 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου.

Οι επιστροφές εσόδων του Νοεμβρίου 2016 (εξαιρουμένων των επιστροφών από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπρόθεσμων οφειλών) ανήλθαν σε 295 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 111 εκατ. ευρώ έναντι του μηνιαίου στόχου (406 εκατ. ευρώ).

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης