Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Πανόραμα της Παλλήνης το τελευταίο μέτωπο που συνεχίζει να καίει, λέει ο δήμαρχος

Φωτιά στην Πεντέλη: Στο Πανόραμα της Παλλήνης το τελευταίο μέτωπο που συνεχίζει να καίει, λέει ο δήμαρχος

Πρέπει μέχρι το βράδυ να έχει ελεγχθεί η φωτιά και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δημοτών μας, αναφέρει ο Αθανάσιος Ζούτσος στο protothema.gr

5647334
Στα όρια του Πικερμίου με το Πανόραμα της Παλλήνης δίνεται από το πρωί η μεγάλη μάχη με την φωτιά, με τις εναέριες και τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να δίνουν αγώνα να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που εξαιτίας των ισχυρών ανέμων δυσκολεύει την όλη επιχείρηση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο δήμαρχος της Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος εκεί έχει στραφεί το ενδιαφέρον όλων, καθώς πρέπει μέχρι το βράδυ η φωτιά να έχει σβήσει:
Φωτιά στην Πεντέλη - Νέα Παλλήνη
 

«Ανθούσα και Γέρακα η φωτιά έχει σβήσει ολοκληρωτικά με κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις που υπάρχουν σε κάποια σημεία. Στην Παλλήνη σε μεγάλο ποσοστό έχει σβήσει επίσης η φωτιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στα σημεία για τις αναζωπυρώσεις. Το τελευταίο μεγάλο μέτωπο που εξακολουθεί να καίει είναι στο Πανόραμα της Παλλήνης που εκτίθεται στα όρια μεταξύ του δήμου Ραφήνας – Πικερμίου προς το Πικέρμι.
Παλλήνη - Σπίτι στις φλόγες
Κλείσιμο
 
Η κατάσταση είναι δύσκολη, επιχειρούν τα εναέρια μέσα και τα επίγεια, δυστυχώς υπάρχει έντονος αέρας, όπως κι εχθές όμως πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί. Στον δικό μας τον δήμο έχει κάψει μεγάλες εκτάσεις, έχουν καεί σπίτια και στις τρεις δημοτικές ενότητες. Πρέπει μέχρι το βράδυ να έχει ελεγχθεί η φωτιά και στη συνέχεια να ασχοληθούμε με τα προβλήματα των δημοτών μας.

Η φωτιά έχει σβήσει και στην Πεντέλη όπως εξηγείς η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά:  «Οι συνθήκες αυτή την στιγμή στον δήμο Πεντέλης είναι καλές δεν υπάρχει εστία φωτιάς. Κατά διαστήματα υπάρχουν κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις που είναι ελεγχόμενες, με αποτέλεσμα να σβήνουν γρήγορα. Στον δήμο δεν έχουμε κάποιες αναφορές για σπίτια που έχουν καεί ολοσχερώς, έχουμε όμως κατοικίες που έχουν υποστεί βλάβες ευτυχώς είναι λίγα” αναφέρει η δήμαρχος και προσθέτει :
Παλλήνη φωτιά

«Σ αυτή την φάση μας ενδιαφέρει η μάχη με τις φλόγες να τελειώσει παντού το γρηγορότερο. Στην συνέχει θα πρέπει ν ασχοληθούν οι αρχές με το πως ξεκίνησε η φωτιά. Η φωτιά δεν ξεκίνησε από τα διοικητικά μας όρια ήταν στο Ντράφι, ανέβηκε σε εμάς και πέρασε ξανά στο Ντράφι. Ήταν σε σημείο που δύσκολα θα μπορούσε να συμβεί με κάποιο φυσικό τρόπο κάτι άλλο έχει γίνει».

Ειδήσεις σήμερα:

Η Άγκυρα βγάζει τον Αύγουστο στην Μεσόγειο το γεωτρύπανο «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν»

Αισθάνθηκε τύψεις κι επέστρεψε στο σπίτι ο 84χρονος στην Ανθούσα πριν πατήσει τη σκανδάλη

Έκκληση των Πνευμονολόγων στους πολίτες να αποφύγουν την Πεντέλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης