Φωτιά στην Πεντέλη: Ηλικιωμένη στην Ανθούσα βρήκε το σπίτι της στάχτη - «Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής»

Φωτιά στην Πεντέλη: Ηλικιωμένη στην Ανθούσα βρήκε το σπίτι της στάχτη - «Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής»

Όπως εξομολογείται στο protothema.gr, η πίκρα της είναι μεγάλη καθώς είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε ελάχιστες ώρες

anthousa_ilikiwmeni__6_
Μεγάλες είναι οι καταστροφές σε κατοικίες που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που καίει από χθες την Πεντέλη. Δεκάδες κάτοικοι που είδαν τα σπίτια τους να παραδίδονται στις φλόγες σήμερα μετρούν τις πληγές τους από την καταστροφική πυρκαγιά.

Ανάμεσά τους και η κ. Πολυξένη η οποία είναι κάτοικος Ανθούσας. Όπως εξομολογείται στο protothema.gr, η πίκρα της είναι μεγάλη καθώς είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να γίνονται στάχτη μέσα σε ελάχιστες ώρες.

«Στην ηλικία που είμαι δεν μπορώ να ξαναχτίσω. Ήταν για τα παιδία μου αυτό το σπίτι. Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής. Ήταν το σπίτι μου, η μόνιμη κατοικία μου», λέει η κ. Πολυξένη η οποία εγκατέλειψε το σπίτι της στην οδό Ληξουρίου μόλις είδε τις φλόγες να πλησιάζουν στα 100 μέτρα.
anthousa_ilikiwmeni__3_
 

«Η φωτιά στην Ανθούσα ξεκίνησε το απόγευμα. Στις 2 τη νύχτα την είδα κοντά στο σπίτι μας. Ήμουν με το γιο μου και την εγγονή μου. Φύγαμε γιατί φοβηθήκαμε. Όταν επιστρέψαμε το πρωί, το σπίτι είχε καεί. Στον επάνω όροφο δεν έχει μείνει τίποτα», εξηγεί η ηλικιωμένη ενώ δεν κρύβει την οργή της για την απουσία πυροσβεστικών δυνάμεων από το μέτωπο της Ανθούσας.
Κλείσιμο
Ηλικιωμένη στην Ανθούσα βρήκε το σπίτι της στάχτη-"Χάθηκαν οι κόποι μιας ζωής"
 

«Προσπαθούσαμε να φέρουμε την πυροσβεστική και μας αγνόησα. Δεν είχαμε καμία συμπαράσταση εκείνη την ώρα. Για πότε τους θέλουμε», τονίζει η ίδια δείχνοντας τα δύο αυτοκίνητα τα οποία είχε παρκαρισμένα στην αυλή και παραδόθηκαν και αυτά στη μανία της φωτιάς.
anthousa_ilikiwmeni__4_
anthousa_ilikiwmeni__5_
anthousa_ilikiwmeni__1_
 
anthousa_ilikiwmeni__4_
anthousa_ilikiwmeni__5_
anthousa_ilikiwmeni__1_
 

Όπως λέει, δύσκολα θα μπορέσει να επιδιορθώσει τις ζημιές μιας και ο πάνω όροφος έχει καεί ολοσχερώς. Η στέγη και τα κεραμίδια κατέρρευσαν ενώ οι τοίχοι και τα παράθυρα έλιωσαν από τις υψηλές θερμοκρασίες της πυρκαγιάς.


Ειδήσεις σήμερα:
Φωτιά στην Πεντέλη: Έως και 400 χιλιόμετρα μεταφέρθηκε ο καπνός από την πυρκαγιά, χάρτης του meteo

Ρούλα Πισπιρίγκου: Προθεσμία για Δευτέρα έλαβε η 33χρονη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Μύκονος: Ελληνίδα concierge στους συλληφθέντες που διακινούσαν κοκαΐνη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης