Κατηγορείται ότι είχε εγκαταστήσει σύστημα που εξέδιδε αποδείξεις με τον ίδιο αύξοντα αριθμό - Συνολικά εντοπίστηκαν περισσότερες από 13.600 αποδείξεις-κλώνοι
Για φοροδιαφυγή συνελήφθη, γνωστός επιχειρηματίας με καταστήματα , μεταξύ άλλων, και στο κέντρο της Γλυφάδας.
Ο 65χρονος Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος είχε εγκαταστήσει κύκλωμα «ανακύκλωσης» αποδείξεων μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Με το κατάλληλο λογισμικό οι επιχειρήσεις του επανεξέδιδαν αποδείξεις που είχαν ήδη εκδοθεί στο παρελθόν.
Ο έλεγχος στα ηλεκτρονικά αρχεία, μόνο για το 2012, έφερε στο φως 13.671 αποδείξεις-κλώνους συνολικής καθαρής αξίας 79.000 ευρώ και αναλογούντα ΦΠΑ ύψους 18.352 ευρώ.
Όλες αυτές οι αποδείξεις, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν τον ίδιο αύξοντα αριθμό αλλά διαφορετική «συμβολοσειρά σήμανσης».
Κλείσιμο
Όπως διαπιστώθηκε, δε, οι αποδείξεις-κλώνοι δεν καταχωρούνταν στα βιβλία της επιχείρησης.
Ο 65χρονος επιχειρηματίας οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ για το αποτέλεσμα των ελέγχων έχει ενημερωθεί η αρμόδια ΔΟΥ για την επιβολή των προβλεπόμενων προστίμων.
Το efood προάγει τη σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή μέσα από ένα σημαντικό πρόγραμμα υποστήριξης, προσφέροντας σε ευάλωτες ομάδες τα απαραίτητα καταναλωτικά αγαθά και βάζοντας, ταυτόχρονα, φραγμό στο food waste.
Aπόλαυσε chatting, streaming και scrolling χωρίς δεύτερες σκέψεις! Με το Data Jump της Nova, έχεις περισσότερα data στα προγράμματα κινητής από μόνο 14€/μήνα (συμπεριλαμβανομένων απεριόριστων κλήσεων και SMS). Για σένα που ξέρεις τι αξίζεις!