Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα των Τροϊκανών - Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ και τραυματισμοί - ΕΛΑΣ: Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν τα «απολύτως αναγκαία μέσα»
Με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών σήμερα το πρωί τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τους τροϊκανούς, έπειτα από το πέρας της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο υπουργείο Οικονομικών. Εξαγριωμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τα πολυτελή αυτοκίνητα και τούς πέταξαν μπουκάλια. Ένα από τα αντικείμενα βρήκε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν.
Νωρίτερα τα ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους διαδηλωτές για να μπορέσουν να βγουν από το υπουργείο τα μέλη της τρόικας.
Κατά τη διάρκεια της πορείας που πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών επικράτησε για αρκετή ώρα ένταση, όπου ήταν σε εξέλιξη η συνάντηση της τρόικας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να ανοίξουν το δρόμο μπροστά από το υπουργείο, προκειμένου να αποχωρήσουν τα μέλη της Τρόικας, ωστόσο οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν και προκλήθηκε ένταση. Ένας διαδηλωτής λιποθύμησε.
Κλείσιμο
Νωρίτερα επίσης οι διαδηλωτές απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και σύμφωνα με πληροφορίες, μία γυναίκα τραυματίστηκε.
Οι διαδηλωτές κατέληξαν έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Τα ΜΑΤ προκειμένου να τους απωθήσουν από τη λεωφόρο Β.Σοφίας για να δοθεί στην κυκλοφορία, προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών. Λίγη ώρα αργότερα, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν.
Στο μεταξύ αφέθηκαν ελεύθεροι οι 17 προσαχθέντες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης το πρωί, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του υπουργείου.
Εν τω μεταξύ, στις 5 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένο το ραντεβού των ελεγκτών με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. (Διαβάστε αναλυτικά εδώ).
Από την πλευρά της η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της το απόγευμα της Παρασκευής υποστήριξε ότι οι αστυνομικοί τόσο έξω από το υπουργείο Οικονομικών όσο και έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης χρησιμοποίησαν «τα απολύτως αναγκαία μέσα» (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Προσαγωγές συνδικαλιστών στο Σύνταγμα
Στην προσαγωγή του μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρη Καλομοίρη, προχώρησαν σήμερα οι αστυνομικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Έντονο φραστικό επεισόδιο με τους άνδρες της αστυνομίας είχε και ο συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης της ΟΛΜΕ και των σχολικών φυλάκων στο κέντρο της Αθήνας.
Ασφαλίζουμε το νέο μας σπίτι με τους καλύτερους όρους επιλέγοντας εμείς την ασφαλιστική μας εταιρεία, καθώς αυτό που απαιτείται από την Τράπεζα είναι ένα συμβόλαιο με τις απαραίτητες καλύψεις.
Η εταιρεία πρωτοπορεί στην εφαρμοσμένη τεχνολογία του Agentic AI με τη δημιουργία αυτόνομων ψηφιακών "πρακτόρων" (agents) που θέτουν στόχους, μαθαίνουν, προσαρμόζονται και συνεργάζονται με ανθρώπους
Στην αιχμή της πρωτοπορίας και με ηγετική θέση στον χώρο της αυτοκίνησης για περισσότερα από 60 χρόνια, η Avis πραγματοποιεί σημαντικά βήματα ψηφιακού μετασχηματισμού, έχοντας υιοθετήσει μια digital φιλοσοφία που θέτει τον πελάτη στο επίκεντρο