Ξανθός: Άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Ξανθός: Άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ

Τόνισε ότι τα προβλήματα στις ΜΕΘ αποτελούν για το υπουργείο ζήτημα ζωτικής σημασίας που χρήζει άμεσης επίλυσης

Ξανθός: Άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στις ΜΕΘ
Τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν άμεσα προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών στον νευραλγικό χώρο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παρείχε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός στους εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ), στη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Τετάρτη. Ταυτόχρονα, ο υπουργός επισήμανε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι η ανάπτυξη νέων κλινών ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής για εντατική νοσηλεία.
 
Οι γιατροί παρουσίασαν στον αναπληρωτή υπουργό τα προβλήματα που υπάρχουν στις ΜΕΘ. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι αυτή τη στιγμή λειτουργούν 470 κλίνες στις ΜΕΘ εκ των οποίων οι 100  - παρά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι- κινδυνεύουν να κλείσουν λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τον ίδιο λόγο, κλειστές παραμένουν 100 κλίνες ΜΕΘ ενώ όσον αφορά στις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), από τις 141 λειτουργούν μόνο οι 31.
 
Κλείσιμο
Ο κ. Ξανθός τόνισε ότι τα προβλήματα στις ΜΕΘ αποτελούν για το Υπουργείο Υγείας ζήτημα ζωτικής σημασίας που χρήζει άμεσης επίλυσης με την επαρκή στελέχωση όλων των κλινών που ήδη λειτουργούν. «Προχωράμε σε έναν σχεδιασμό άμεσων προσλήψεων γιατρών και νοσηλευτών ώστε να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Ξανθός.
 
Σε ό,τι αφορά το θέμα των ελλείψεων σε εξειδικευόμενους γιατρούς ΜΕΘ, ο Αναπληρωτής Υπουργός απάντησε ότι έχει ήδη δοθεί εντολή από το Υπουργείο να δρομολογηθεί η σχετική προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης