Να μην τεθεί στο αρχείο καμία αίτηση πολίτη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Να μην τεθεί στο αρχείο καμία αίτηση πολίτη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας 130.000 υποθέσεις κόκκινων δανείων, που θα εκδικαστούν μέχρι το 2030

Να μην τεθεί στο αρχείο καμία αίτηση πολίτη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Από κανέναν δικαστικό υπάλληλο να μην τεθεί στο αρχείο αίτηση πολίτη για τα κόκκινα δάνεια (νόμος Κατσέλη), ζητεί η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων, με αφορμή την σημερινή  πρώτη ημέρα έναρξης εφαρμογής των διατάξεων που αφορούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου (νόμος 4336/2015). Μέχρι σήμερα εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας 130.000 υποθέσεις κόκκινων δανείων, τονίζει η συνδικαλιστική οργάνωση και έχουν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μέχρι το 2030, χωρίς φυσικά να λαμβάνονται υπόψη οι αναβολές που πρόκειται να δοθούν.


Ειδικότερα, η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων με ανοικτή επιστολή της προς όλους τους δικαστικούς υπαλλήλους των Ειρηνοδικείων της χώρας, αλλά  και τους δανειολήπτες επισημαίνει ότι από σήμερα ουσιαστικά αρχίζει η εφαρμογή των διατάξεων του τρίτου μνημονίου  που αφορούν υπερχρεωμένα νοικοκυριά. 

Πρόθεση των νέων αυτών μνημονιακών διατάξεων, αναφέρει η ανακοίνωση, είναι να:
«1.  Εξαθλιώσει τους Έλληνες που είχαν την ατυχία να είναι δανειολήπτες και να τους πάρει τα σπίτια προς όφελος των «αρπακτικών» και διεθνών τοκογλύφων, με τις ευλογίες της «μαϊμού» αριστερής Κυβέρνησης της χώρας και
2. Οδηγήσει τους εργαζόμενους στα Ειρηνοδικεία σε τρομακτικούς και απάνθρωπους ρυθμούς εργασίας, πάνω από τα όριά τους».

Κλείσιμο
Ακόμη, η ΔΑΚΕ επισημαίνει ότι «τα τελευταία χρόνια τα Ειρηνοδικεία της χώρας και κατ' επέκταση και οι συνάδελφοι που εργάζονται σ' αυτά, έχουν επιβαρυνθεί υπέρμετρα από τη μεταφορά αρμοδιοτήτων. Με τις νέες ρυθμίσεις και στην προσπάθειά να λειτουργήσει το ήδη υπερφορτωμένο σύστημα απονομής Δικαιοσύνης σχετικά με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, εισάγονται ρυθμίσεις που με την υποδομή και το υπάρχον προσωπικό στα Ειρηνοδικεία δεν πρόκειται να επιφέρει καμία αλλαγή, απεναντίας θα δυσκολέψει την κατάσταση και δημιουργήσει προβλήματα σε εργαζόμενους και διαδίκους».

Ειδικότερα, συνεχίζει η ΔΑΚΕ, προβλέπονται «ειδικά γραφεία υπερχρεωμένων νοικοκυριών», για τα οποία δεν υπάρχει η αναγκαία  υποδομή, χώροι και προσωπικό για να λειτουργήσουν.

Παράλληλα, η ΔΑΚΕ θέτει το ερώτημα «ποια Γραμματεία θα επαναπροσδιορίσει 130.000 υποθέσεις που έχουν οριστεί να δικασθούν μέχρι το 2030» και μάλιστα «όταν ορίζονται  προθεσμίες, που δε μπορούν με τίποτα να εκπληρωθούν με το υπάρχον προσωπικό». Ακόμη, η ΔΑΚΕ καλεί τα συνδικάτα, τους φορείς  δανειοληπτών και τις  Ενώσεις Καταναλωτών να εκφράσουν την αντίδρασή τους  «στο νόμο που ουσιαστικά καταστρέφει τη ζωή όλων μας».

Και καταλήγει η ΔΑΚΕ Δικαστικών Υπαλλήλων:
«Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να δεχθεί να αναλάβει την ευθύνη να θέσει αίτηση πολίτη στο  αρχείο. Είναι ευθύνη άλλων η αρχειοθέτηση ή μη των αιτήσεων – δικογράφων».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Δείτε Επίσης

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies

Μάθετε περισσότερα εδώ

Αποδοχή