Συγκίνησε ο πιλότος του F16: Ενωμένοι και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα!
Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή πτήση του σμηναγού Θεοχαρόπουλου Λουκά στο τέλος της παρέλασης - «Να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας», η απάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας
Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της παράλασης στη Θεσσαλονίκη ήταν το μήνυμα του πιλότου του F16 που πραγματοποίησε εκπληκτικούς ελιγμούς πάνω από την πόλη και τον Θερμαϊκό.
«Ενωμένοι, δυνατοί και περήφανοι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά Ελλάδα», είπε ο χειριστής του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως είχε αφήσει άφωνους όλους τους παρευρισκόμενους με τους ελιγμούς που πραγματοποιούσε κυριολεκτικά πάνω από τα κεφάλια τους.
Στο κοκπιτ του F16 βρισκόταν ο Ο σμηναγός Θεοχαρόπουλος Λουκάς, με περισσότερες από 1500 ωρες πτήσης.
Κλείσιμο
Έκδηλη ήταν η συγκίνηση το Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας: «Κύριε σμηναγέ, τα φτερά σας σκεπάζουν τη χώρα και το λαό μας, να είστε περήφανοι για την αποστολή σας. Ο Θεός μαζί σας. Χρόνια πολλά και του χρόνου».
Όπως και πέρυσι
Όλοι θυμόμαστε πως είχε εντυπωσιάσει πέρυσι, όχι μόνο τους Θεσσαλονικείς, αλλά όλους του Έλληνες, ο πιλότος της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16, Σμηναγός Σωτήρης Στράλης, με του ελιγμούς του, κατά την διάρκεια της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου.
Πέρα από το «ακροβατικό πιλοτάρισμα», αίσθηση είχε προκαλέσει η φράση: «Χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Ελλάδα. Η ελληνική ομάδα αεροπορικών επιδείξεων, εύχεται σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά, σηκώστε το κεφάλι ψηλά». Φράση που λόγω της διττής σημασίας της, έγινε το «σλόγκαν» εκείνων των ημερών.
Αναγνωρίζοντας την αξία του ποδηλάτου ως μέσου αθλητισμού και βιώσιμης μετακίνησης, η ΔΕΗ στηρίζει για 4η συνεχή χρονιά τον ΔΕΗ Tour Of Hellas, ως ονομαστικός και μεγάλος χορηγός του αγώνα
Με τον νέο κατάλογο Nova Docu η Nova αναβαθμίζει την πλατφόρμα EON με βραβευμένα ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο και με αληθινές ιστορίες που καθηλώνουν.